“Het lijkt net een meisje": een moeder wordt gedwongen het lange haar van haar 2-jarige zoon te verdedigen

Janine

09 September 2021

“Het lijkt net een meisje
Advertisement

In onze samenleving hebben we altijd geprobeerd om de rollen van mannen en vrouwen goed gescheiden en herkenbaar te houden, van kinds af aan: blauw voor jongens en roze voor meisjes, speelgoedautootjes voor hem en poppen voor haar. Tegenwoordig raken deze genderstereotypen gelukkig een beetje de weg kwijt, ook al zijn ze bij veel gelegenheden nog steeds ongepast. Paloma Jesus, bijvoorbeeld, de moeder van de kleine Pedro, is ontzettend verdrietig als mensen haar zoon beledigen vanwege zijn lange haar. Blijkbaar wordt de 2-jarige jongen vaak aangevallen vanwege zijn lange haar: "het lijkt net een meisje" of "lang haar is voor meisjes” zijn de zinnen die de moeder van het kind het vaakst hoort.

via Instagram / palomaajesus

Advertisement

Instagram / palomaajesus

Paloma Jesus is moeder van 3 kinderen, waaronder Pedro, een tweejarige jongen met prachtig bruin haar. De jonge moeder vindt het heerlijk om haar leven af ​​en toe op sociale media te delen en het komt voor dat ze ook wat foto's van Pedro plaatst. Helaas merkte ze dat ze enkele vervelende berichten las en beantwoordde van sommige gebruikers die het haar van haar zoon niet mooi vonden. Het probleem? Lang haar "is vrouwelijk". Toch lijkt Pedro daar niets om te geven: op 2-jarige leeftijd is hij gelukkig, speelt hij met zijn broertjes en is hij blij met zijn uiterlijk, inclusief zijn haar.

Instagram / palomaajesus

Sommige gebruikers vroegen Paloma: "Wil je misschien een dochter? Want lang haar is voor meisjes". De vrouw was erg ontdaan bij het lezen van die opmerkingen en hoewel ze ze aanvankelijk liever negeerde, wilde ze een verklaring geven en de keuze voor lang haar verdedigen. Feit is dat Pedro's haar erg snel groeit en voorlopig houdt hij het lang, ook in overweging nemend dat het mooi is en dat hij er zelf blij mee is.

Advertisement

Instagram / palomaajesus

De jonge moeder benadrukte hoe absurd het is dat mensen zich in deze termen uitlaten over een kind: het dragen van lang haar is geen standpunt of een bewuste keuze voor iemands seksuele geaardheid, zeker niet als we het over een klein kind hebben. Pedro, in zijn onschuldigheid en puurheid, voelt zich goed met zijn lange haar: waarom zou angst voor een slecht oordeel zijn beslissingen beïnvloeden?

Instagram / palomaajesus

Met haar klacht op sociale media hoopt ze mensen bewuster te maken en ook degenen te sensibiliseren die achter het scherm en een toetsenbord denken dat ze een 2-jarig kind kunnen beoordelen.

Advertisement