Een meisje studeert af en geeft een motor aan haar adoptievader die als schoenmaker werkte om haar studie te betalen - BekijkDezeVideo.nl
x
Een meisje studeert af en geeft een…
De oplader aangesloten laten op het stopcontact kan gevaarlijk zijn: enkele van de meest voorkomende risico's Een moeder in moeilijkheden vraagt ​​om hulp van haar werkende dochter maar wordt “de slechtste moeder ter wereld” genoemd

Een meisje studeert af en geeft een motor aan haar adoptievader die als schoenmaker werkte om haar studie te betalen

05 Oktober 2021 • Door Janine
3.147
Advertisement

Als studenten zijn afgestudeerd, is het normaal dat velen van hen hun opleiding aan de universiteit willen voortzetten. Een leertraject dat op werkniveau veel deuren voor je opent en een belangrijke persoonlijke verrijking is. Voor velen is het echter een bijna onmogelijke droom, aangezien er landen zijn waar universiteitsgelden duizelingwekkende kosten hebben, waardoor ze voor een groot percentage van de bevolking ontoegankelijk zijn. Dat is de reden waarom veel ouders hun best moeten doen en hard moeten werken om de academische dromen van hun kinderen waar te maken. De vader van Diana Pérez Jara weet dit maar al te goed, een schoenmaker die veel offers bracht om de opleiding van zijn dochter te betalen. Zijn gebaar bleef echter niet onopgemerkt.

via: Adn40.mx

Onlangs verscheen er een ongelooflijk verhaal op Facebook waarin een jonge Paraguayaan, Diana Pérez Jara, zei dat ze haar vader een motor had gegeven om hem te bedanken voor de vele inspanningen die in de loop der jaren waren geleverd om haar universitaire opleiding te garanderen. De man is in feite schoenmaker van beroep en ondanks zijn salaris dat nauwelijks genoeg was om de kosten te dekken van zijn dochter, besloot hij twee keer zoveel te werken en zelfs twee universitaire diploma's te betalen. Een moedige keuze die zijn dochter trots op hem maakte.

Volgens wat op sociale media werd gemeld, had het meisje op een dag haar ouders uitdrukkelijk gevraagd om rechten en economie te willen studeren aan de universiteit. Ondanks de goede trouw was het geld in de familie echter niet genoeg om aan Diana's ambitieuze verzoek te voldoen.

"Ik rende huilend naar mijn kamer totdat mijn vader naar me toe kwam en zei: tot mijn vingers pijn doen, blijf ik werken en ga jij studeren aan de universiteit", vertelde Diana in een bericht. “Je kunt je niet voorstellen hoe belangrijk die woorden voor me waren. Ik was de gelukkigste persoon ter wereld om zo'n vader te hebben”, besloot ze.

De supervader in kwestie heet Don Derlis en in werkelijkheid is hij de adoptievader van Diana, aangezien haar biologische vader stierf bij een auto-ongeluk toen ze nog maar twee jaar oud was.

Advertisement

Vanaf dat moment verzamelde Derlis al het geld dat hij had, repareerde en naaide hij alle schoenen die hij kon. Hoewel het verdiende geld niet veel was, slaagde de man erin om beide diploma's van Diana te betalen, die niet aarzelde om de enorme goedheid terug te betalen.

Naast zijn werk als schoenmaker, besteedt Derlis de uren van zijn dag aan het runnen van een opvangcentrum voor verlaten honden. Elke dag brengt hij enkele uren door op zijn motor om de honden te redden die hij vervolgens meeneemt naar het asiel. Volgens Diana was het echter tijd om van motor te wisselen omdat hij meer dan dertig jaar oud was. Zonder er twee keer over te denken, besloot ze na het afronden van haar studie en het krijgen van een geweldige baan haar eerste salaris te besteden door een nieuwe motor te kopen om aan Derlis te geven.

Diana plaatste vervolgens een foto waarop ze verschijnt met haar vader en de gloednieuwe motor: "Hij heeft hard gewerkt om me twee graden te geven, deze motor was het minste wat ik kon doen", merkte het meisje trots op in haar post.

Complimenten!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt