Moeder met 6 kinderen haalt het baccalaureaat waar ze haar hele leven van had gedroomd - BekijkDezeVideo.nl
x
Moeder met 6 kinderen haalt het baccalaureaat…
Deze jonge vrouw begon kippen te fokken toen ze nog maar 14 was: vandaag heeft ze er 800 en verkoopt ze hun eieren Hij woog meer dan 150 kg, nu is hij een brandweerman en een model met een gebeeldhouwde lichaamsbouw

Moeder met 6 kinderen haalt het baccalaureaat waar ze haar hele leven van had gedroomd

30 September 2021 • Door Janine
1.087
Advertisement

Als je denkt dat het moederschap veel wegen voor je heeft afgesloten, heb je het helemaal mis: het is nooit te laat, vooral als het gaat om persoonlijke groei, is het altijd het juiste moment om je dromen na te jagen! Als je altijd al een bachelor of baccalaureaat wilde hebben, of het nu om zakelijke redenen is of gewoon voor persoonlijke voldoening, denk dan niet twee keer na: doe het, bereid de formulieren voor en meld je aan! Dat deed Dafani Peralta ook, een moeder van zes kinderen die de maanden van de lockdown gebruikte om zich in te schrijven op het lyceum om eindelijk het baccalaureaat te halen!


Dafani Peralta heeft de afgelopen jaren maar van één ding spijt gehad: dat ze het lyceum niet had afgemaakt toen ze de kans kreeg. De moeder van zes kinderen uit Paterson, in New Jersey, moest stoppen met school toen ze in haar tweede jaar van het lyceum zat nadat ze zwanger was geworden van haar eerste kind, de kleine Viarnneyra. Op 28-jarige leeftijd probeerde Dafani in de loop der jaren een paar keer terug naar school te gaan, maar er ging altijd iets mis waardoor ze gedwongen werd haar studie op te geven. De jonge moeder had namelijk nogal wat problemen tijdens het geven van borstvoeding aan haar eerste baby en na een jaar werd ze opnieuw zwanger. Vanaf dat moment ontbrak het altijd aan tijd en geld, dus moest de moeder de droom om het baccalaureaat te halen voor altijd (of bijna) opzij zetten.

Haar eerste grote gelegenheid kwam echter toen zij en haar man, Ramon De La Cruz, zich kwalificeerden voor een gezinsprogramma met een laag inkomen. Door hun situatie kon het paar profiteren van tal van staatssteun en uiteindelijk besloten ze te verhuizen. Een situatie die Dafani eindelijk de juiste stabiliteit en zekerheid heeft gegeven om zich te concentreren op studeren en op haar persoonlijke groei.

Om de slaagkansen van de vrouw te vergroten was er de COVID-19-pandemie die een soort “zegen” bleek te zijn voor Dafani, die dankzij de langdurige lockdown alle tijd had om zich voor te bereiden op haar examens. Vervolgens waagde ze de sprong door zich in te schrijven voor het online programma Spanish High School Equivalency. Door de cursussen volledig op internet te volgen, was het voor de moeder gemakkelijk om het gezinsleven en dat van een student te combineren, een aanzienlijk voordeel dat haar eindelijk in staat stelde haar droom te vervullen! "Ik bad tot God dat ik de cursussen van thuis uit zou kunnen volgen, vanaf mijn computer, en eerlijk gezegd dacht ik dat het onmogelijk was", vertelde de moeder aan de lokale media. "Toen deze kans zich voordeed, begreep ik dat het tijd was om in actie te komen, ik was niet van plan om op te geven!"

Dafani volgde tijdens de pandemie online lessen en studeerde van 's morgens tot 's avonds. Dafani was deze keer vastbesloten om deze kans niet te missen. Eindelijk, in juli, werd al het harde werk van Dafani beloond. Ze was een van de slechts negen van de twintig studenten die slaagden voor de examens en een wetenschappelijk baccalaureaat behaalden van het New Jersey Department of Education.

Haar succes maakte de hele familie zo trots op haar dat het haar kinderen waren die een echt feest organiseerden om de grote mijlpaal te vieren. Dafani was in feite, naast de moed om haar droom te verwezenlijken, ook een voorbeeld van vasthoudendheid voor haar kinderen: stop nooit met vechten voor je dromen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt