Te vroeg geboren baby werd zo klein geboren dat ze in een plastic boterhamzakje paste

Janine image
door Janine

23 September 2021

Te vroeg geboren baby werd zo klein geboren dat ze in een plastic boterhamzakje paste
Advertisement

Het moment van de geboorte van een kind is een van de meest ontroerende ooit voor een ouder, vooral voor een moeder die haar baby, de vrucht van haar liefde, negen lange maanden in haar baarmoeder heeft bewaakt en beschermd; dus stel je de verrassing voor van deze Britse vrouw uit Manchester toen ze eindelijk het leven schonk aan de kleine Darcey, een kind geboren onder werkelijk erbarmelijke omstandigheden maar die alle tegenslagen heeft overwonnen en die nu, op vijfjarige leeftijd, blij is om met haar leeftijdsgenoten te leven en een normaal leven te leiden.

via The Independent

Advertisement
Wikimedia/Not The Actual Photo

Wikimedia/Not The Actual Photo

De kleine Darcey Clegg, die nu vijf jaar oud is, had de grootte van een suikerzakje toen ze geboren werd en woog slechts iets meer dan 400 gram; een zeer zeldzame conditie voor een pasgeborene die het kind en de moeder veel problemen had kunnen bezorgen; in de dagen na haar geboorte werd Darcey zelfs beschermd in een doorzichtig boterhamzakje gehouden omdat ze drie maanden voor het vastgestelde einde van de zwangerschap prematuur werd geboren. Het kleine meisje, dat 64 dagen in het Manchester Royal Oldham Hospital werd geobserveerd, versloeg alle ongunstige voorspellingen en keerde gezond terug naar huis.

Moeder Gill vertelt over alle perikelen van haar stormachtige zwangerschap, tot aan de geboorte van Darcey: in de achtentwintigste week had de vrouw door een scan opgemerkt dat de baby niet genoeg zuurstof en druk kreeg en dat er een afwijking was in de placenta; ze kreeg met spoed een keizersnede...

Advertisement
Max Pixel/Not The Actual Photo

Max Pixel/Not The Actual Photo

Gill vertelde: "Het was vreselijk. Ze gaven me niet veel hoop dat ze het zou redden. Maar ze kwam huilend ter wereld, en nu, ondanks dat ze haar eerste 64 dagen van haar leven in een NICU had geleefd en dat ze iets later leerde lopen, is ze een gezond kind en leidt een leven dat lijkt op dat van haar leeftijdsgenoten. Voor mij is Darcey een droom en tegelijkertijd een wonder. Nu kan ze niet wachten om in september naar de basisschool te gaan en te gaan spelen met andere kinderen van haar leeftijd!"

We wensen je een prachtig leven, kleine Darcey: je bent erin geslaagd om alle negatieve voorspellingen op het moment van je geboorte te overwinnen, geniet van het leven waar je zo hard voor hebt gestreden!

Advertisement