De huisbazin zegt de huurovereenkomst van de huurder op omdat ze bang is voor haar tatoeages - BekijkDezeVideo.nl
x
De huisbazin zegt de huurovereenkomst…
16 toevalligheden die zo absurd zijn dat ze ons aan de realiteit doen twijfelen Moeder laat gaatjes in de oren van haar 2 maanden oude dochtertje prikken zonder toestemming van haar vader: hij wordt woedend

De huisbazin zegt de huurovereenkomst van de huurder op omdat ze bang is voor haar tatoeages

26 September 2021 • Door Janine
1.505
Advertisement

We weten dat een huis huren of kopen (nog erger!) niet zo eenvoudig is, zowel voor de eigenaar die zijn eigendom ter beschikking stelt als voor de huurders die talloze kosten moeten dragen. Studenten proberen vaak goedkope kamers te bemachtigen die hen op de een of andere manier in staat stellen te wonen en hun studie voort te zetten. Het is echter niet zeker dat het zoeken naar een kamer en een huis zo eenvoudig is. Kadince Ball, een 18-jarig meisje dat graag geneeskunde wilde studeren aan de Western University in Ontario, werd vanwege haar tatoeages afgewezen. Je leest het goed: de tatoeages van het meisje maakten de hospita bang.

via: CBC

Gelukkig gebeurt het verhaal dat Kadince Ball is overkomen niet elke dag, ondanks het feit dat huiseigenaren het steeds moeilijker vinden om nieuwe huurders te accepteren en te vertrouwen. De jonge vrouw, die aan een van de beste universiteiten van haar land wilde studeren, zocht online naar een kamer om te huren en zo dichter bij de universiteit te zijn. Kadince vond het ideale huis, liet een borg van $50 achter en tekende een huurovereenkomst met eigenaresse Esther Lee. Jammer dat op het moment dat het meisje in het nieuwe huis verscheen, de eigenaresse haar de toegang ontzegde: "Ik wil niet dat je hier gaat wonen", zei ze simpelweg tegen haar. De redenen voor deze plotselinge, en zelfs illegale, weigering zijn te vinden in de tatoeages van Kadince: "Ze bedekken 70% van haar arm. Daarom wil ik niet dat ze hier woont... omdat het eng is!".

Kadince was geschokt door de reactie van de eigenaresse: "Er is een huurcontract getekend, maar omdat ik een bepaald uiterlijk heb, is de huur mij geweigerd. Geen van mijn tatoeages is aanstootgevend. Het zijn kunstwerken, het zijn de kunstwerken van iemand op mijn lichaam”, legde de jonge vrouw uit. Bovendien had Esther Lee erover moeten nadenken voordat ze een contract tekende en een borgsom vroeg aan haar toekomstige huurder: “Het is een bindend contract en je hebt recht op bezit. Het is moreel verwerpelijk, zo niet illegaal”, legde Ian Dantzer uit, een advocaat bij de Community Legal Services Clinic van de universiteit.

Advertisement

Gelukkig vond Kadince een andere kamer in de buurt van haar universiteit en had ze ook geluk, want de eigenaresse stond haar een paar dagen eerder toe dan verwacht. Door een ongelukkige gebeurtenis is een nieuwe kans ontstaan.

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt