Wanhopige moeder: “Op de verjaardag van mijn zoon met het syndroom van Down kwam maar één persoon opdagen” - BekijkDezeVideo.nl
x
Wanhopige moeder: “Op de verjaardag…
Ze geeft £4.100 uit om zichzelf mooi te maken op het moment van de bevalling: Ze geven de inmiddels verlamde hond een laatste wandeling langs de zee op een mobiel bed

Wanhopige moeder: “Op de verjaardag van mijn zoon met het syndroom van Down kwam maar één persoon opdagen”

08 Oktober 2021 • Door Janine
5.080
Advertisement

Opvoeden is al een fulltime baan voor elke zichzelf respecterende moeder en vader, maar het opvoeden van een kind met het syndroom van Down is dat nog veel meer. Het kind met speciale behoeften moet niet alleen worden grootgebracht, opgevoed en verzorgd, maar hij kan ook het onwetende slachtoffer zijn van wangedrag en misvattingen van onbeschofte en gemene mensen die nog steeds denken dat het iets negatiefs is om het syndroom van Down te hebben en je daardoor geen respect, aandacht en waardigheid verdient.

via: The Sun UK

Een situatie die deze anonieme moeder heel goed kent, die onlangs een korte video publiceerde met een sterke emotionele impact op haar TikTok-profiel: de moeder van een vijfjarig kind met het syndroom van Down, vertelde met enkele maar effectieve woorden huilend dat ze op het verjaardagsfeestje dat voor haar zoon was georganiseerd, waarvoor ze al zijn vriendjes en klasgenootjes had uitgenodigd, maar één van hen was komen opdagen. Maar een.

Een situatie die vooral de moeder pijn deed, die teleurgesteld en bedroefd was door het gebeurde. Dit is wat ze zei in de video op TikTok: "Dit weekend hadden we een verjaardagsfeestje voor mijn zoon die vijf werd. Willen jullie weten hoeveel kinderen er kwamen? Eén. Normaal zou dit al erg zijn voor elk kind, maar mijn kind heeft het syndroom van Down.”

 

De moeder, geschokt en in tranen, vervolgde met deze woorden: "Mijn zoon heeft het syndroom van Down en toen hij niet besefte wat er aan de hand was, deed het me pijn. Maar wat gebeurt er als hij erachter komt? Wat zal er gebeuren als hij weet dat hij met opzet genegeerd wordt? Waarom?”

Sterke woorden die zeker niet onopgemerkt bleven bij de gebruikers van het web die de video zagen die werd gepost door deze ontmoedigde moeder en die onmiddellijk de kant koos van de vrouw en moeder van het arme vijfjarige kind. Veel van degenen die met ondersteunende berichten commentaar gaven, waren ouders met soortgelijke ervaringen en verhalen; bijvoorbeeld: "Mijn twee kinderen met Down zijn nooit uitgenodigd voor verjaardagsfeestjes, behalve van hun neefjes en nichtjes. Ik weet dat de kinderen in hun klas in de loop der jaren andere feestjes hebben bijgewoond. Dat begrijp ik, en ook ik moet er vaak om huilen.”

 

Advertisement

Waarom zijn mensen zo gemeen en harteloos? Geen enkel kind verdient het om zijn verjaardag alleen te vieren, niemand!

 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt