Ze woont in een busje om de huur niet te betalen en ontdekt dat ze meer dan 13.000 euro per jaar bespaart - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze woont in een busje om de huur niet…
Ze speelt niet graag met haar kinderen en heeft liever tijd voor zichzelf: Hij trouwt met zijn rijstkoker en scheidt al na 4 dagen:

Ze woont in een busje om de huur niet te betalen en ontdekt dat ze meer dan 13.000 euro per jaar bespaart

14 Oktober 2021 • Door Janine
10.085
Advertisement

Huurkosten zijn een luxe geworden voor het huidige loon. Er zijn veel jonge mensen die op zoek zijn naar alternatieve oplossingen om te voorkomen dat ze moeten werken met als enig doel een maandelijks bedrag te kunnen betalen aan de eigenaar van het onroerend goed waar ze wonen. Een jonge vrouw uit Nieuw-Zeeland had een simpel idee: ze besloot in een busje te gaan wonen zodat ze vrij kon leven en eventueel kon sparen om haar eigen huis te kopen. Natuurlijk moet je weten hoe je je moet aanpassen aan het leven in een beperkte ruimte en wat ongemak. Maar de besparingen aan het einde van de maand zijn echt verrassend.

Brittany Cosgrove, 27 jaar, uit Wellington, Nieuw-Zeeland, werkte acht uur per dag als styliste om het grootste deel van haar salaris te zien verdwijnen voor de huur van een ​​"vochtig, stinkend en krap" eenkamerappartement. Hoeveel mensen bevinden zich niet in haar situatie? Dus besloot ze iets te doen om haar economische situatie te verbeteren. Ze kocht een busje voor £6.000, richtte het in en begon een nieuw leven in haar vervoermiddel.

Natuurlijk gaat het om het organiseren van een ruimte waar het absolute minimum is om te leven en het lijkt misschien klein voor veel mensen. "Klein?" zei Brittany, "je zou de grootte van sommige appartementen moeten zien die worden verhuurd. Ze zijn niet groter dan een kast, maar ze kosten alsof het villa’s zijn. Ruimte is voor mij vooral een kwestie van organiseren.”

Het gaat natuurlijk niet allemaal van een leien dakje. Er is bijvoorbeeld geen echt comfortabele badkamer. Maar daar heeft deze Nieuw-Zeelandse styliste ook aan gedacht. "Dit is alleen een probleem in de koudere wintermaanden", legt Brittany uit. "In deze periode moet je een camping of een uitgeruste ruimte vinden waar je kunt profiteren van de sanitaire faciliteiten. Ik moet zeggen dat er heel veel leuke plekjes zijn waar je lekker kunt douchen!” In de zomer gebruikt dit meisje een draagbare douche die haar totale autonomie mogelijk maakt.

 

Als we naar de portemonnee kijken, is het gemakkelijk om de voordelen van deze keuze van levensstijl te zien. Het busje kost Brittany ongeveer £50 per week, inclusief onderhoud, benzine en parkeren. Een veel lagere prijs dan de huurprijzen in Wellington, de geboorteplaats van Brittany, die kan oplopen tot £100 per week voor een gedeelde kamer.

Advertisement

"Toen ik op dit idee kwam," zei Brittany, "hoopte ik een mooi nieuw vervoermiddel te kopen. Maar toen ik deze Nissan uit 1991 zag, was ik er meteen verliefd op. Nu voel ik me in mijn ruimte echt goed, zelfstandig en onafhankelijk. Een oplossing die ik alle jongeren zou aanraden die vastbesloten zijn om hun leven beter te organiseren."

Reken eens uit: hoeveel zou jij besparen zonder elke maand huur (met alle bijbehorende kosten) te betalen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt