Een kind troost een gewonde hond tijdens zijn laatste momenten: hij weigerde hem alleen te laten

Janine image
door Janine

02 November 2021

Een kind troost een gewonde hond tijdens zijn laatste momenten: hij weigerde hem alleen te laten
Advertisement

De beste kant van de mensheid wordt ons vaak en gewillig getoond door degenen met het puurste hart van allemaal: kinderen. Hoewel de wereld vol wreedheid, domheid en slechtheid is, zijn er ook verschillende mensen die toegewijd zijn en die er nog steeds in slagen zich een betere realiteit voor te stellen dan die ze dagelijks meemaken. De kleine Hüseyin el-Hasan, een jongen die destijds 8 jaar oud was, demonstreerde dit duidelijk toen hij een hond in nood hulp verleende, ondanks het feit dat hij hem niet veel meer te bieden had dan een oude deken. De beelden van Hüseyin die het arme dier dat door een auto werd aangereden troostte, zijn in de harten van veel mensen gebleven, zozeer zelfs dat de burgemeester van de Turkse stad waar de kleine vluchteling verbleef hem wilde belonen voor zijn gebaar.

via Life with dogs

Hüseyin el-Hasan, an eight-year-old boy from Syria, saw a street dog who had been hit by a car outside his new home in...

Pubblicato da Life With Dogs su Lunedì 27 febbraio 2017

Hüseyin is een Syrisch kind dat vanwege de conflicten in zijn land met zijn familie naar Turkije moest reizen. Hier leeft hij, onnodig te zeggen, met het absolute minimum; toch is Hüseyin een buitengewoon genereus kind, dat weet wat het betekent om anderen te verwelkomen en te helpen. Hij bewees dit toen hij op een dag een hond ineengezakt zag liggen langs de kant van een weg in de stad Kilis en onmiddellijk naar hem toe rende om hem te helpen. Het arme dier was aangereden door een automobilist en aan zijn lot overgelaten. Maar de kleine Hüseyin zou dit nooit hebben kunnen accepteren! Het kind rende naar huis en nam zijn enige deken om aan de hond te geven en wikkelde hem erin om hem wat troost te geven.

Advertisement

De hond trilde en had duidelijk zo snel mogelijk medische hulp nodig. Het kind ging meteen volwassenen roepen, in de hoop dat de arme hond het zou overleven. Hüseyin ging daarna terug naar de hond om hem te blijven troosten terwijl hij op hulp wachtte; hij aaide hem zachtjes en bleef dicht bij hem, zoals alleen echte vrienden doen. Een vereniging die zich bezighoudt met het redden van honden in moeilijkheden kwam tussenbeide en bracht het dier mee. Helaas heeft de gewonde hond het niet overleefd, maar dankzij Hüseyin beleefde hij ongetwijfeld mooie laatste minuten van zijn leven, getroost door de liefkozingen van een kind dat enkele ogenblikken zijn beste vriend was.

Suriyeli çocuk yaralı köpeğin başından ayrılmadı http://aane.ws/sFj

Pubblicato da Anadolu Ajansı su Lunedì 20 febbraio 2017

Hüseyins gebaar bleef niet onopgemerkt, de burgemeester van Kilis wilde hem namelijk eer bewijzen met een nieuwe deken en enkele geschenken die nuttig zouden kunnen zijn voor hem en zijn familie.

Pxhere / Not the actual photo

Pxhere / Not the actual photo

Waren er maar meer mensen zoals de kleine Hüseyin!

Advertisement