Een 3-jarig meisje verdwaalt op weg naar huis, maar haar trouwe viervoeter helpt haar te vinden (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

29 Maart 2022

Een 3-jarig meisje verdwaalt op weg naar huis, maar haar trouwe viervoeter helpt haar te vinden (+ VIDEO)
Advertisement

We weten dat dieren en vooral honden de beste vrienden van de mens zijn. Ze blijven aan onze zijde, houden ons gezelschap en zijn aanhankelijk, maar ze zouden nog meer kunnen doen. In sommige gevallen worden deze prachtige huisdieren zelfs echte beschermengelen met een staart.

Het is dan hun taak om te controleren of alles in orde is en dat hun baasje veilig is. Precies wat er gebeurde in het verhaal dat we je nu vertellen.

via Youtube / TVPerú Noticias

Advertisement
Youtube screeshot

Youtube screeshot

We zijn in Huancayo, in Peru. Een 3-jarig meisje had het huis verlaten en was de weg kwijt toen ze terug wilde keren. Een niet bepaald aangename situatie: het kleine meisje liep door de straten van de stad zonder volwassenen om haar te vergezellen. Gelukkig was ze niet helemaal alleen... er was al die tijd een trouwe viervoeter aan haar zijde. Een hond die haar nooit alleen liet en één belangrijk doel had: ervoor zorgen dat haar niets ergs overkwam. En zo was het ook.

Zoals politieagent Ángel Quispe tegen de microfoons van een lokale tv zei: "Het kleine meisje was gedesoriënteerd en wist niet waar haar moeder was, maar ze had een goede vriend om haar gezelschap te houden. Bedenk dat hij ons in het begin niet eens toestond om dichtbij te komen. Pas na een tijdje besefte de hond dat hij ons kon vertrouwen en liet hij ons ingrijpen."

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Het feit bleef, zoals de agent bleef vertellen, dat het meisje, bang en in tranen, de weg naar huis niet kon vinden. Hoe konden we haar helpen? Geen probleem. Daar zorgde de hond voor. Hij was het die de kleine groep leidde en erin slaagde hen naar het huis van het meisje te leiden. Daar aangekomen was het het meisje die de deur van het huis herkende en aanwees.

Toen haar moeder kort daarna arriveerde, legden de agenten uit wat er was gebeurd. De vrouw was ervan overtuigd dat haar dochter in huis was en was stomverbaasd toen ze erachter kwam wat er was gebeurd en, belangrijker nog, wat de hond had gedaan.

Ondanks de aanvankelijke onzekerheid van de situatie, liep alles goed af dankzij de tussenkomst en de slimheid van het dier. Als een echte beschermengel nam hij de leiding over het meisje, was altijd aan haar zijde, verdedigde haar tegen alle mogelijke aanvallen van buitenaf en bracht haar uiteindelijk zelfs naar huis.

Een voorbeeld van solidariteit en altruïsme waar ook wij mensen een voorbeeld aan zouden moeten nemen. Complimenten voor deze hond voor zijn gebaar en voor het feit dat hij ons een belangrijke les heeft gegeven.

Advertisement