x
Kind moest zich scheiden van zijn hond…
Jonge vrouw beschuldigd van een relatie met een 40 jaar oudere man, alleen uit eigenbelang Deze moeder zet derde tweeling op de wereld - de kans was 1 op 200.000

Kind moest zich scheiden van zijn hond omdat zijn vader hem mishandelde: na 2 jaar blijft hij hem brieven sturen

04 Mei 2022 • Door Janine
8.801
Advertisement

De relatie die wordt opgebouwd tussen een hond en zijn baasje is altijd erg sterk, vooral als degenen die voor het dier zorgen weten dat ook een hond liefde, zorg en respect verdient. In 2020 moest een 9-jarige jongen zijn hond afstaan, een puppy genaamd Simon, omdat hij niet geliefd was bij zijn vader. Zijn vader mishandelde het hondje voortdurend, zo erg zelfs dat het kind gedwongen werd hem naar een opvangcentrum te brengen, in de hoop hem weer te zien en terug te nemen "als hij ouder zou zijn". Het verhaal was al zo ontroerend, en nu weten we na twee jaar dat het kind hem brieven blijft schrijven en hem zijn spaargeld stuurt.


De jongen kon het niet verdragen dat zijn vader Simon mishandelde, een prachtige pup met een witte vacht en een bruine snuit en ogen, dus besloot hij dat het dier een betere toekomst zou hebben in een opvangcentrum. Ondanks dat hij zijn hond, zijn trouwe viervoeter was, verrichtte deze 9-jarige jongen een van de grootste daden uit liefde die je jegens een dierbare kunt doen: het laten gaan. Het kind bracht Simon naar Pergatuzoo, een dierenopvang in Mexico-Stad.

Het kind vertrouwde Simon dus toe aan het asiel en liet voor de vrijwilligers een hartverscheurende brief achter waarin hij zei dat hij op een dag terug zou komen om hem op te halen: "Ik zal Simon aan jullie overlaten, hij is mijn hond. Ik wil niet dat mijn vader hem slaat; hij huilt veel omdat er geen eten voor hem is (...). Geef hem niet weg, als ik ouder ben kom ik terug". De vrijwilligers van het asiel waren zeer ontroerd bij het lezen van die brief en wilden de wens van het kind vervullen, voor Simon zorgen, hoogstens een tijdelijk huis voor hem vinden, maar zonder hem af te staan ​​voor adoptie.

Advertisement

Van tijd tot tijd deelden vrijwilligers op Facebook Simons vooruitgang en foto's van hoe hij door de jaren heen opgroeide. Het meest ontroerende aspect van dit verhaal is dat de jongen bleef schrijven naar het asiel en zijn spaargeld naar Simon bleef sturen, zelfs twee jaar na die droevige dag. Op de foto's die op Facebook zijn gepost, kun je de brieven en wat kleingeld zien dat het kind heeft gespaard voor het eten van zijn geliefde Simon.

De liefde en het bewustzijn dat dit kind heeft getoond, zou gedeeld moeten worden door veel andere mensen die besluiten de deuren van hun huis te openen voor een pup. Onze dierenvrienden maken tenslotte deel uit van onze familie en moeten als zodanig worden behandeld.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt