Ze vinden een 5-jarige jongen met het syndroom van Down die verdwaald was: zijn hond beschermde hem de hele tijd - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze vinden een 5-jarige jongen met het…
Hond maakt een reis van meer dan 2.000 km om haar 86-jarige baasje te De buurvrouw vraagt ​​haar elke dag om haar dochter naar school te begeleiden:

Ze vinden een 5-jarige jongen met het syndroom van Down die verdwaald was: zijn hond beschermde hem de hele tijd

19 April 2022 • Door Janine
7.530
Advertisement

Er wordt gezegd dat de hond de beste vriend van de mens is en het is geen toeval dat veel kinderen in dit dier een echte vriend en trouwe metgezel vinden. Op 2 april 2022 reageerden agenten van de politie van Houston op een oproep met betrekking tot de waarneming van een 5-jarige jongen met het syndroom van Down die in zijn eentje over de treinsporen dwaalde, alleen vergezeld door een Duitse herder. Het was duidelijk dat het kind zonder duidelijke reden van huis was, en voor de agenten leek het alsof de hond wist dat hij dat weerloze kind moest beschermen. De kleine werd veilig en wel gevonden, mede en vooral dankzij de aanwezigheid van de trouwe hond.


Hoeveel verhalen over menselijke reddingen door dieren hebben we gehoord en verteld? In veel gevallen was het dankzij hun aanwezigheid dat het verhaal een gelukkig einde kreeg en dit zou zeker een van die gevallen kunnen zijn. Toen de politieagenten de 5-jarige jongen bijna een kilometer van zijn huis alleen aantroffen, realiseerden ze zich dat de hond hem waarschijnlijk was gevolgd omdat hij zich ervan bewust was dat de jongen zich van huis verwijderde.

Sergeant Ricardo Salas schreef in een Twitter-bericht: "Getuigen vertelden me dat de hond bij het kind was toen ze hem vonden. Toen ik wegliep met de jongen, volgde de hond me. Het is duidelijk dat deze hond zijn beschermer en zijn engel was". De getuigenis van de sergeant ging verder: "Het voelde alsof de hond wist dat er iets mis was, hij wist dat de jongen niet weg had moeten lopen en besloot hem te volgen. Hij was erg beschermend en wendde zijn ogen niet van de jongen af."

De hond genaamd Alejandro verloor het kind nooit uit het oog, zelfs niet toen de agenten hem kwamen redden. "De hond volgde me vrijwel overal waar hij heen ging," zei sergeant Salas, "hij blafte niet en hij was niet geïntimideerd." Toen de kleine vervolgens in de politieauto werd gebracht, sprong de hond zonder een moment te aarzelen naast hem in de stoel.

Advertisement

De kleine jongen, José genaamd, had het huis verlaten terwijl hij een dutje deed met zijn moeder. Bij het ontwaken had de vrouw alarm geslagen omdat ze hem niet meer bij haar thuis aantrof. Toen de politie haar vertelde dat haar zoontje in orde was, was ze niet verbaasd dat Alejandro de hele tijd aan zijn zijde was gebleven: "Hij is altijd een zeer beschermende hond tegenover hem geweest sinds we hem kregen, oftewel toen José nog een baby was”.

Het belangrijkste is dat de kleine José gezond en wel is en dat hij kan blijven rekenen op een bijzondere vriend als Alejandro!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt