Tweejarige jongen doet het huishouden en snijdt zelf fruit: de opvoeding van zijn moeder leidt tot discussie - BekijkDezeVideo.nl
x
Tweejarige jongen doet het huishouden…
Een stel toverde een oude ambulance om tot een kleine stacaravan voorzien van alle comfort Vader neemt 6-jarige dochter mee uit eten en krijgt briefje van onbekenden:

Tweejarige jongen doet het huishouden en snijdt zelf fruit: de opvoeding van zijn moeder leidt tot discussie

27 Oktober 2021 • Door Janine
2.122
Advertisement

Een moeder, Lauren Mejia, plaatste foto's op TikTok van haar zoon die het huis schoonmaakt, opruimt en zelfs zijn eigen fruit snijdt. Wat is hier zo bijzonder aan? Het kind is pas twee jaar oud. Volgens deze moeder is het belangrijk dat de kinderen direct verantwoordelijk worden en actief deelnemen aan huishoudelijke activiteiten. Om deze reden heeft ze het huis aangepast aan de grootte van het kind - inclusief het toilet - om hem in staat te stellen een maximale mate van zelfstandigheid te ontwikkelen. Zoals je je kunt voorstellen, wordt over de foto's van deze ondernemende moeder veel gediscussieerd.

De foto's zouden niets bijzonders zijn: een kind dat de vloer veegt, de kamer opruimt en het fruit snijdt dat hij - in zijn eentje - uit de koelkast in de keuken heeft gehaald. Alleen jammer dat de kleine nog maar... twee jaar oud is! "Ik geloof dat kinderen alle taken van volwassenen kunnen overnemen", schreef moeder Lauren Mejia online. “Je moet ze gewoon de juiste instructies geven en ze in geschikte omstandigheden plaatsen om hun dagelijkse taken uit te voeren." Onder deze omvat Lauren ook de persoonlijke verzorging en daarom heeft ze een badkamer op maat gemaakt voor haar zoon.

De voortgang in deze opvoeding wordt wekelijks door Lauren gedocumenteerd en op sociale media geplaatst. "Op deze manier", schreef de moeder, "kunnen ook andere ouders met eigen ogen zien dat de kinderen vanaf de vroegste levensjaren kunnen deelnemen aan het huishouden. Het leuke is dat ze het ook nog eens met plezier doen!”

 

Natuurlijk zorgde dit soort opvoeding er meteen voor dat internetgebruikers erover gingen discussiëren. Sommige ouders hebben traditionele onderwijsmethoden verdedigd die kinderen behoeden voor de risico's en gevaren in huis. Kinderen zouden volgens deze ouders moeten spelen en plezier hebben in plaats van huishoudelijk werk te doen. Spelende kinderen is synoniem met de groei en ontwikkeling van enkele zeer belangrijke hersengebieden en als dit wordt vervangen door een saaie en repetitieve activiteit, bestaat het risico dat het helemaal niet nuttig is voor de ontwikkeling van het kind.

Advertisement

“We mogen niet vergeten”, schreef een andere moeder, "dat de meeste ernstige ongevallen binnenshuis plaatsvinden. Een kind messen, keukengerei en andere elektrische apparaten laten gebruiken is niet alleen onverstandig, het is gevaarlijk!”

Weer andere ouders verwelkomden het idee om hun kinderen actiever te maken bij huishoudelijke taken. "Ik wou dat mijn zoon dezelfde dingen zou doen om mij in huis te helpen!" schreef een andere ouder. “En dan te bedenken dat hij al 15 is! Als ik hem dit als klein kind had geleerd, zou hij nu misschien veel meer respect hebben voor onze ruimtes en voor het huis."

Wat vind jij? Zou je je kinderen leren om huishoudelijke klusjes te doen of zou je ze lekker laten spelen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt