De ober merkt dat een man moeite heeft om alleen te eten en biedt aan hem persoonlijk te helpen

Janine image
door Janine

05 November 2021

De ober merkt dat een man moeite heeft om alleen te eten en biedt aan hem persoonlijk te helpen
Advertisement

Een onverwacht gebaar van vriendelijkheid kan iemands dag veranderen en kan hem zelfs helpen om wat minder op zijn hoede te zijn en er uiteindelijk toe te leiden dat hij anderen gaat vertrouwen. Laten we eerlijk zijn, degenen die zich in moeilijkheden bevinden, zijn niet altijd geneigd om hulp te vragen, maar ze weten ongetwijfeld een belangeloos gebaar te waarderen dat hen kan helpen. Lee Bondurant, een man uit Raleigh, in North Carolina (VS), constateerde dit ook. De man lijdt aan hersenverlamming, een medische aandoening waardoor hij zijn bovenste ledematen moeilijk kan gebruiken. Op een avond ging hij eten met zijn moeder en een ober, die merkte dat hij moeite had met eten, bood hem zijn hulp aan. Hulp die Lee normaal gesproken zou hebben geweigerd, maar deze keer besloot hij vertrouwen te hebben.

via Facebook / Lee Bondurant

Took Mother to 42nd Street for a Mother’s Day dinner 🐟🐠

Pubblicato da Lee Bondurant su Sabato 11 maggio 2019

Lee was met zijn moeder naar restaurant “42nd St. Oyster Bar” in Raleigh gegaan om te genieten van een heerlijk diner, ondanks zijn motorische problemen. Zijn moeder hielp hem natuurlijk met eten terwijl zij zelf at, maar de avond veranderde toen een van de obers aanbood om even pauze te nemen en Lee te helpen met het eten van de oesters.

Advertisement

When you dine at 42nd Street Oyster Bar please ask for a server by the name of "FIVE" He saw me trying to eat and help...

Pubblicato da Lee Bondurant su Sabato 28 maggio 2016

Lee's moeder vertelde het mooie moment met de volgende woorden: "De ober kwam naar ons toe en vroeg Lee of hij ooit oesters had gegeten. Lee vertelde hem dat hij ze nog nooit had geproefd, dus vroeg de ober hem of hij hem had kunnen serveren. Lee was helemaal niet in verlegenheid gebracht en het was een mooi moment."

Lee doet het liefst alles zelf, maar deze keer deinsde hij niet terug voor de vriendelijkheid van de ober. De onbaatzuchtige daad van laatstgenoemde is wat Lee's moeder overtuigde om het verhaal op Facebook te delen. De vrouw merkte op: “Ik hoop dat er nog meer zulke mensen in ons land zijn". Lee en de ober ontmoetten elkaar ongeveer een maand later opnieuw in hetzelfde restaurant, ter gelegenheid van Lee's verjaardag.

Advertisement