Een toevallige ontmoeting verandert het leven van deze dakloze chef voor altijd: "Ik wil gewoon voor de mensen koken"

Janine image
door Janine

27 November 2021

Een toevallige ontmoeting verandert het leven van deze dakloze chef voor altijd: "Ik wil gewoon voor de mensen koken"
Advertisement

De aanpak van de pandemie heeft voor veel mensen een economische ramp veroorzaakt. Tony Rojas is een van de ongelukkige mensen die zijn baan als chef-kok verloor en die zijn huur niet meer kon betalen, en in een busje moest gaan wonen. Het ging erg slecht met hem en zijn vrouw. Maar het lot is merkwaardig. Tony ontmoette Charlie, een voormalige muziekproducent die in zijn camper door de Verenigde Staten reisde. Charlie proefde een gerecht dat Tony had gekookt en lanceerde een campagne op het web om een ​​klein restaurant voor deze chef-kok te openen.

Een verhaal met een gelukkig einde.

Instagram / charlie

Instagram / charlie

Volgens een onderzoek van de National Restaurant Association zou zes maanden na de eerste sluitingen als maatregel om de Covid-19-pandemie in te dammen, ongeveer een op de zes restaurants in de Verenigde Staten voor langere tijd of permanent zijn gesloten: per saldo zou dit bijna 100.000 restaurants zijn. Stel je voor hoeveel mensen bij deze ramp betrokken waren, aangezien er meerdere professionals in een restaurant werken (kelners, koks, verplegers) en probeer eens te berekenen hoeveel mensen hun baan verloren.

Een van hen is Tony Rojas, een werkloze chef-kok. Tony en zijn vrouw waren al anderhalf jaar dakloos, hoewel hij nooit de hoop opgaf dat de dingen zouden veranderen. Op een dag werd de toevallige ontmoeting met Charlie Rocket de katalysator voor een nieuw begin. Charlie Rocket, ook bekend als Charlie Jabaley, is een belangrijke persoonlijkheid in de Verenigde Staten; hij is in feite een voormalige succesvolle muziekproducent die - nadat hij ontdekte dat hij een tumor had - besloot zijn leven te veranderen. Op 29-jarige leeftijd nam hij de beslissing om zijn leven een nieuwe wending te geven om zijn jeugddroom na te jagen, een atleet te worden en zijn verhaal te delen. Zo creëerde hij een nieuwe identiteit, Charlie Rocket. In twee jaar tijd viel Charlie Rocket 70 pond af, liep hij 3 marathons en werd hij een Ironman. Dit alles zorgde ervoor dat zijn tumor verdween. Niet alleen dat: Charlie's wedergeboorte was ook spiritueel omdat hij de behoefte voelde om een ​​stichting op te richten genaamd "The dream machine" om mensen te helpen hun dromen waar te maken.

Advertisement

Toen Charlie toevallig Tony tegenkwam, vroeg hij hem meteen om zijn beste gerecht te koken: "taco nachos". Ze waren zo lekker dat Charlie het woord meteen verspreidde onder zijn volgers op sociale media. Binnen 24 uur had Charlie's video meer dan 35 miljoen views op TikTok!

Vervolgens startte hij een inzamelingsactie in de hoop $100.000 op te halen om voor Tony een foodtruck te kopen en hem een ​​verblijfplaats voor een jaar veilig te stellen. Er werd een groot buitenfeest georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen en honderden mensen kwamen om Tony's eten te proeven en hun bijdrage achter te laten.

Dankzij deze inspanningen kwam Tony weer op de been. Hij ging weer aan het werk en werd gewaardeerd als kok in zijn restaurantbusje, nu heel beroemd op het web!

Advertisement