Ze wordt uitgesloten van de andere meisjes omdat ze te knap is: "Niemand vindt het leuk om niet de knapste persoon in de kamer te zijn"

Janine image
door Janine

04 November 2021

Ze wordt uitgesloten van de andere meisjes omdat ze te knap is: "Niemand vindt het leuk om niet de knapste persoon in de kamer te zijn"
Advertisement

Wie wil er niet mooi zijn? Schoonheid is helaas de grote vrijbrief van onze tijd: als je niet mooi of aantrekkelijk genoeg bent, kom je niet ver in het leven. Dit is althans wat de moderne samenleving de gewone mensen probeert bij te brengen. Natuurlijk is er niets meer verkeerd - we hebben allemaal onze waarde, ongeacht het esthetische aspect. Het lijdt echter geen twijfel dat iedereen probeert die felbegeerde "schoonheid" te bereiken, die voor elke gelegenheid de troefkaart lijkt te zijn. Ariana, een jonge en knappe Amerikaanse, denkt er echter anders over. In een video op TikTok onthulde ze aan de wereld dat "mooi zijn op een absurde manier" ook voor problemen kan zorgen en ze weet waar ze het over heeft.

via TikTok / arianasavannah

TikTok / arianasavannah

TikTok / arianasavannah

Ariana benadrukte een totaal onverwacht aspect van vrouwelijke schoonheid: te mooi zijn kan een probleem worden. Hoe? Niemand wil je meer in de buurt hebben, want "niemand vindt het leuk om niet de knapste persoon in de kamer te zijn", - met deze woorden probeerde Ariana's moeder haar dochter te troosten toen ze in het weekend huilend thuiskwam omdat de andere meisjes haar buitensloten van uitstapjes en activiteiten. Hoewel mooi en populair zijn een voordeel kan zijn, vooral op Amerikaanse scholen, zijn er ook negatieve aspecten.

De jonge vrouw vertelde over haar ongemak op een TikTok-video en introduceerde haar probleem met deze woorden: "Er is een onderwerp waar ik echt over wil praten. Ik zou het er graag vaker over willen hebben, maar ik heb er moeite mee omdat ik weet dat ik aangevallen zal worden. Er goed uitzien is een voorrecht, dat weten we, er zitten veel voordelen aan vast.”

Advertisement
TikTok / arianasavannah

TikTok / arianasavannah

Toch was het college voor Ariana bijna een traumatische ervaring, blijkbaar juist vanwege haar enorme schoonheid. Als haar leeftijdsgenoten haar eerst altijd mee uit vroegen, gebeurde kort daarna precies het tegenovergestelde: "Er kwam altijd een tijd dat ze me links lieten liggen en achter mijn rug om slecht over me praatten, ondanks het feit dat ik altijd aardig en oprecht ben geweest met hen”, vertelt Ariana, die zich destijds "verkeerd" voelde en wanneer ze in het weekend thuiskwam, huilde ze terwijl ze haar moeder in vertrouwen nam.

Het spijt ons voor Ariana, die hoe dan ook haar weg en vertrouwen lijkt te hebben gevonden met haar fysieke verschijning, en we vragen je: heb jij je ooit buitengesloten gevoeld vanwege je schoonheid?

Advertisement