Hoe het geoxideerde zilver van sieraden of bestek schoon te maken zonder je toevlucht te nemen tot chemische producten

Janine image
door Janine

08 November 2021

Hoe het geoxideerde zilver van sieraden of bestek schoon te maken zonder je toevlucht te nemen tot chemische producten
Advertisement

Sommigen van jullie zullen ongetwijfeld meer dan één zilveren voorwerp in huis hebben om te exposeren of te dragen. Onder huwelijksbedankjes, bestek en juwelen zijn er veel voorwerpen die na verloop van tijd zwart kunnen worden en daarom een ​​goede reiniging verdienen. Vooral als het gaat om zilveren sieraden, zoals kettingen, oorbellen of ringen, kunnen deze na enige tijd van gebruik heel gemakkelijk zwart worden. De reden is ongetwijfeld het dagelijks gebruik, waaraan echter een reeks externe factoren moeten worden toegevoegd die de verdonkering van het sieraad kunnen beïnvloeden. Zo zal een zeer zure pH-waarde van je huid de neiging hebben om zilver veel sneller vuil te maken; maar ook smog en weersinvloeden kunnen de kleurverandering beïnvloeden. Het belangrijkste is dat je weet dat zilveren sieraden heel gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt zonder chemische stoffen. Zo doe je dat!

Advertisement
Pxfuel

Pxfuel

Voor elk zilveren object dat in de loop van de tijd onherstelbaar zwart is geworden, bieden wij je voor de overgrote meerderheid van de gevallen deze gemakkelijke, snelle en effectieve oplossing. Je hoeft geen chemische producten te kopen, kijk gewoon in je voorraadkast en neem wat zout en bicarbonaat. Als je een zilveren armband weer wilt laten glanzen waar je aan gehecht bent - dan is dit wat je moet doen.

Advertisement
x90sports

x90sports

Neem een ​​kom die niet te groot is - het belangrijkste is dat de armband erin past - en bekleed deze met aluminiumfolie. Plaats de armband in de kom en bestrooi deze met een handvol zout (strooi wat zout in het midden van de palm van je hand). Neem vervolgens het bicarbonaat en giet er een volle lepel van in de kom. De hoeveelheid hoeft niet perfect te zijn, combineer gewoon wat van deze ingrediënten. Giet op dit punt kokend water, eerder verwarmd, in de kom en wacht een paar minuten. Je kunt af en toe het water roeren.

Zodra de procedure is voltooid, ben je klaar om het water af te gieten en je favoriete armband onder stromend water af te spoelen. Droog het af met een handdoek of föhn en bekijk het: is het niet al veel schoner?

Pixabay

Pixabay

De armband zou op dit punt weer als nieuw moeten zijn. Onthoud dat dit proces ook kan worden gedaan met bestek en zilver in het algemeen.

Laat ons je resultaten weten!

Advertisement