9-jarige redt haar ouders van vergiftiging door de telefoon van haar vader op het nippertje te ontgrendelen

Janine image
door Janine

19 December 2021

9-jarige redt haar ouders van vergiftiging door de telefoon van haar vader op het nippertje te ontgrendelen
Advertisement

Haar moeder was flauwgevallen en haar vader naast haar kon zich niet meer bewegen. Toen pakte een negenjarig meisje, Jayline Barbosa Brandao, de mobiele telefoon en probeerde om hulp te roepen. Helaas was de telefoon geblokkeerd. Dus gebruikte Jayline de gezichtsherkenning van het apparaat door het recht over het gezicht van de onderhand half bewusteloze vader te plaatsen. Op deze manier slaagde ze erin om hulp te roepen om haar hele familie te redden die dreigde te stikken door een koolmonoxidelek in huis. 

via Fox News/YouTube

Door herhaalde stormen in New England, in het noorden van de Verenigde Staten, gebruiken veel gezinnen autonome elektrische generatoren. Op deze manier kunnen ze toch elektriciteit gebruiken, zelfs als het algemene netwerk is geblokkeerd door tyfoons. Deze apparaten brengen echter het risico met zich mee dat - indien kapot of defect - koolmonoxide vrijkomt. Het is een reuk- en smaakloos gas maar met onmiddellijke dodelijke effecten. Wie een afgesloten ruimte van koolmonoxide inademt, loopt het risico flauw te vallen en zich in korte tijd in gevaar te bevinden.

Dit is wat er gebeurde met de familie Barbosa Brandao in Brockton, in Massachusetts. Hier hoorde de negenjarige dochter Jayline Barbosa Brandao haar vader schreeuwen en zag ze haar moeder bewusteloos liggen, flauwgevallen door het inademen van te veel koolmonoxide uit de generator. Dus pakte ze onmiddellijk de mobiele telefoon van haar vader en belde de alarmnummers, maar ontdekte dat de telefoon geblokkeerd was.

Advertisement

Ondanks de ernst van de situatie raakte het meisje niet in paniek. Ze gebruikte gezichtsherkenning door het recht boven het gezicht te plaatsen van de man die in een werkelijk wanhopige situatie op de grond lag. “Ik kon me niet bewegen” zei de heer Barbosa Brandao “en alles werd zwart voor mijn ogen. Ik voelde tegelijkertijd een groot gevoel van hulpeloosheid en zwakte. Als Jayline er niet was geweest..."

Het meisje slaagde erin de telefoon te ontgrendelen en belde het alarmnummer. Ze legde meteen uit wat er aan de hand was en wat het adres was. Zo kwam de redding op gang en de race tegen de klok van artsen die - de situatie beseffend - voor zuurstofmaskers hadden gezorgd.

Nu wordt het meisje terecht gevierd als een kleine heldin: het scheelde niet veel of de situatie had in een tragedie voor het hele gezin geëindigd, maar eind goed, al goed.

Advertisement