Een verlaten gevangenis is omgetoverd tot een luxe hotel: men slaapt in gevangeniscellen

Janine image
door Janine

13 November 2021

Een verlaten gevangenis is omgetoverd tot een luxe hotel: men slaapt in gevangeniscellen
Advertisement

Is het mogelijk om de structuur van een gevangenis, een plaats van lijden en boetedoening, te transformeren en om te vormen tot iets moois, nuttigs en ontspannends? Blijkbaar wel, ook al kost het miljoenen ponden om dit te doen! De oude gevangenis van Bodmin, gebouwd in 1779 aan de rand van de heidevelden van Cornwell, is altijd een van de spookachtigste plekken in Engeland geweest. Om de waarheid te zeggen, kende de gevangenis zijn langzame achteruitgang al in 1916, toen de laatste gevangene de faciliteit verliet en in 1927 was het officieel een verlaten plaats. Verhalen over mysteries en, uiteraard, spoken, hebben de ronde gedaan over de gevangenis van Bodmin, maar niemand had ooit gedacht dat het gebouw na zoveel jaren een luxe hotel zou worden.

via Facebook / The Bodmin Jail Hotel

De renovatie van dit belangrijke en historische bouwwerk duurde 6 jaar en kostte het maar liefst 50 miljoen pond om het verrassende resultaat van vandaag te bereiken. Tegenwoordig kun je in de oude Bodmin-gevangenis verblijven, zeker niet als gevangene, maar als gast van een belangrijk luxe hotel. De structuur herbergt in feite zo'n zeventig kamers, verdeeld over vier verdiepingen, waarbij luxe tegelijkertijd vakkundig wordt verweven met een mysterieuze en ontspannen sfeer.

Advertisement

Elke suite bestaat uit drie originele cellen, vakkundig gerestaureerd en gebruikt als perfecte hotelkamers. Aanvankelijk moet het lot van dit gebouw echter heel anders zijn geweest: nadat het was achtergelaten, werd geprobeerd het met dynamiet te slopen, maar alle pogingen mislukten jammerlijk, omdat de muren zo dik waren. Matt Cartwright, de belangrijkste architect die verantwoordelijk was voor de transformatie van het gebouw in een hotel, heeft het daarom opnieuw ontworpen als een plek met een heel ander gebruik dan het oorspronkelijke. Een gevangenis is ineens een sensationeel luxe hotel geworden - het Bodmin Jail Hotel!

Wat zeker is, is dat als je een voet zet in dit bijzondere 4-sterrenhotel, je niet langer een oud vervallen en verlaten gebouw zult aantreffen, maar alle charme van creatief en eigentijds design dat vakkundig verweven is tussen verleden en heden. In het project transformeerde architect Cartwright de gevangeniskapel in de bar-restaurant van het hotel, compleet met een vleugel die nu staat waar gevangenisbewakers en gevangenispersoneel vroeger zaten voor de eredienst, kijkend naar de gevangenen.

Zoals te zien is op het moment van boeking, bevinden de grotere suites zich op de bovenste verdiepingen, compleet met tv en bad.

All of our rooms feature a luxuriously deep free-standing bath and walk-in shower...the perfect retreat after a day of exploring.

Pubblicato da The Bodmin Jail Hotel su Giovedì 17 settembre 2020

Om het interieur van het hotel te bekijken, raden we je aan de foto's van de structuur direct op de Facebook-pagina van het hotel te bekijken, maar je kunt er natuurlijk ook een weekend boeken!

Advertisement