De studente kon geen oppas vinden, dus bood de docent aan om haar dochtertje vast te houden tijdens de les

Janine image
door Janine

12 November 2021

De studente kon geen oppas vinden, dus bood de docent aan om haar dochtertje vast te houden tijdens de les
Advertisement

Leraar zijn is een moeilijke en tegelijkertijd zeer voldoening gevende baan, wat niet alleen betekent dat je wiskunde of geschiedenis aan je leerlingen moet uitleggen, maar een band moet creëren die verder gaat dan alleen de noties van de handleiding. Na ouders zijn leraren de eerste figuren die een voorbeeld geven van verantwoordelijkheid en beleefdheid en daarom lijken hun gebaren zo belangrijk voor ons. Deze professor hield bijvoorbeeld de dochter van een studente in zijn armen voor de duur van zijn les, met als enig doel zijn leerling te laten studeren en zich te concentreren. De jonge vrouw had helaas geen oppas beschikbaar gevonden.

Le agradezco a este profe que me tuvo mi nena mientras yo estudiaba!! La verdad un genio total, todas las escuelas...

Pubblicato da Ludmila Disante su Sabato 30 ottobre 2021

Studente Ludmila Disante plaatste een post op haar Facebook-pagina om het gebaar van haar leraar, een vriendelijke man met grote gevoeligheid, te prijzen. De docent, die op zijn beurt vader is van vijf kinderen en daarom onmiskenbaar deskundig is in het omgaan met kleine kinderen, hield Ludmila's dochter zo lang als nodig was gedurende de les in zijn armen. "Ik bedank deze leraar dat hij mijn dochter in mijn plaats vasthield, terwijl ik studeerde", merkte het meisje onder de foto op, die natuurlijk binnen enkele minuten viraal ging.

Het ontroerende gebaar vond plaats in een school in Brandsen, in Argentinië, en de man die zoveel aandacht trok, is Federico Tenreyro, docent economie en politiek.

Advertisement

De jonge vrouw zou die dag een toets moeten doen, maar ze kon niemand vinden om haar 3 maanden oude baby aan toe te vertrouwen. Ook zonder oppas kwam het meisje toch opdagen en toen bood de leraar zijn hulp aan in de klas. Omdat ze de vriendelijke docent vertrouwde en dat hij zelf niet één, maar vijf kinderen had, vertrouwde de jonge moeder hem met plezier haar dochter toe voor die paar uur. De docent zei dat hij de baby in zijn armen hield tot de jonge vrouw klaar was met de toets: "Ik voelde me werkelijk heel gelukkig".

Een vriendelijk en belangeloos gebaar, dat ons doet hopen op een betere wereld en ons doet wensen dat onze kinderen en kleinkinderen dit soort leraren zullen krijgen!

Advertisement