Blind en zonder geld belt hij wanhopig de politie: ze brengen hem eten en kaarsen

Janine image
door Janine

11 November 2021

Blind en zonder geld belt hij wanhopig de politie: ze brengen hem eten en kaarsen
Advertisement

Stel je voor dat je alleen woont, in volledige armoede, gehandicapt bent en ontdekt dat je plotseling zonder elektriciteit zit en niet in staat bent om de elektriciteitsrekening te betalen; een werkelijk triest lot dat de laatste tijd steeds meer mensen treft die niet in staat zijn om de eindjes aan elkaar te knopen. Zoals de zestigjarige hoofdpersoon van dit verhaal vol wanhoop, die noodgedwongen het politiebureau moest bellen om kaarsen en eten te laten brengen...

via Sardinia Post

Threecharlie/Wikimedia -Not The Actual Photo

Threecharlie/Wikimedia -Not The Actual Photo

Dit ongelooflijke verhaal over armoede speelt zich af in de buurt van Sassari, een stad op het Italiaanse eiland Sardinië, toen een 60-jarige man, behoeftig en ook gehandicapt omdat hij bijna blind is, werd gedwongen het alarmnummer 112 te bellen om de politiediensten van de Carabinieri om hulp te vragen omdat plotseling zijn elektriciteit werd afgesneden; de zestigjarige man in moeilijkheden drong er bij de wetshandhavers van Sassari op aan hem te hulp te schieten omdat hij niet het geld had om de elektriciteitsrekening te betalen, hij geen eten in de koelkast had en, aangezien hij leed aan gedeeltelijke blindheid, hij op zijn minst kaarsen nodig had om 's nachts te zien.

De Italiaanse politie begreep duidelijk de situatie van enorme moeilijkheden en grote armoede van de wanhopige man, en dus haastten ze zich om zijn huis te bereiken, nogal geïsoleerd op het Sardijnse platteland, en voorzagen hem van kaarsen en voedsel. Een werkelijk genereus en ook onverwacht gebaar.

Advertisement
Pxhere/Not The Actual Photo

Pxhere/Not The Actual Photo

Toen de burgemeester van de Sardijnse stad waar de behoeftige man woont, werd geïnformeerd over de toestand van zijn zestigjarige medeburger, activeerde hij onmiddellijk de sociale voorzieningen zodat de gehandicapte man op de meest geschikte manier kon worden gevolgd en geholpen. De Carabinieri, van hun kant, verklaarde dat het gebaar van de agenten, ondanks dat het geleid wordt door empathie en solidariteit, vaak niet genoeg is om het diepere probleem op te lossen: "Eenvoudige gebaren, helaas niet altijd oplossend, die de Carabinieri echter altijd klaar zien staan om actief deel te nemen aan maatschappelijke problemen."

Gelukkig heeft het grote hart van deze wetshandhavers deze man van de wanhoop gered, we zijn hem allemaal enorm dankbaar!

Advertisement