Autistisch meisje raakt bevriend met vuilnisman: “Je bent het beste gedeelte van mijn dag!”

Janine image
door Janine

17 November 2021

Autistisch meisje raakt bevriend met vuilnisman: “Je bent het beste gedeelte van mijn dag!”
Advertisement

Hoe zou het leven zijn zonder vrienden? Het zou zeker heel anders zijn dan wat we allemaal ervaren en we zijn er zeker van dat het veel triester en saaier zou zijn. Alle sociale relaties die we tijdens onze reis van ervaringen weten te onderhouden en te creëren, zijn essentieel voor onze groei en ons geluk. Dit vijfjarige meisje, Emma Grace Johnson, een meisje met autisme dat letterlijk "verliefd werd" op de straatveger die bijna elke dag voor het huis langskomt om afval op te halen, weet er alles van; er ontstond een buitengewone vriendschap tussen hen!

via WVTM 13 News

Pixabay/Not The Actual Photo

Pixabay/Not The Actual Photo

Emma Grace woont met haar moeder Laura Johnson in Vestavia Hills, in de Amerikaanse staat Alabama, en elke dinsdag en donderdag van de week is het feest voor de kleine Emma Grace, omdat Elbert Berry, de straatveger waarmee een mooie vriendschap is ontstaan, het vuilnis ophaalt. Aanvankelijk aangetrokken tot de grote vrachtwagen die al het afval en de vuilniszakken die voor het huis zijn achtergelaten “inslikt", richtte het autistische meisje haar aandacht daarna op iets anders, namelijk degene die de vrachtwagen bestuurde. Nu, elke dinsdag en donderdag van de week, wacht Emma Grace ongeduldig op de komst van Elbert Berry om naar buiten te lopen en hem een ​​warme knuffel te geven!

Advertisement

Laura Johnson, de moeder van Emma Grace, vertelde wat het betekent voor haar autistische dochter om Elbert twee keer per week te ontmoeten en de tedere en leuke vriendschap die tussen hen is ontstaan: "Elbert is het soort persoon waar we allemaal meer op zouden moeten lijken, omdat hij zo aardig is voor mijn dochter. Bovendien was het verlies van haar grootvader voor Emma Grace verwoestend, aan wie ze erg gehecht was; ze waren praktisch onafscheidelijk, alsof ze de beste vrienden waren."

De eenzaamheid van dit autistische meisje eindigde echter toen ze voor het eerst, kijkend vanuit het raam van haar huis, de vuilnisman zag die de vuilniszakken voor haar huis verzamelde; een heel eenvoudig gebaar, dat van het begroeten met de hand, maar waarmee een heel speciale vriendschap tussen het kind en de vriendelijke straatveger ontstond!

Om deze onverwachte vriendschap te vieren, maakte Emma Grace een tekening voor Elbert waarop ze "Ik hou van je” schreef; ontroerd door dat gebaar wilde ook de straatveger de familie Johnson een ontroerende verrassing bezorgen; hij nam een ​​foto van hem en het meisje en deed het in een ketting met medaillon: "Toen hij haar de ketting gaf, lichtte haar gezicht op. Hij was zo trots om het haar te geven en haar aan het lachen te maken... En het deed me denken dat hij het soort persoon was dat gevierd zou moeten worden, maar waarschijnlijk belangrijker dan dat, is hij het soort persoon waar we allemaal een voorbeeld aan zouden moeten nemen."

Wat is daar een mooie vriendschap uit ontstaan!

Advertisement