Meisje riskeert haar leven door bijna te stikken in een stuk brood, een politieagent ziet haar en redt haar op tijd

Janine image
door Janine

08 December 2021

Meisje riskeert haar leven door bijna te stikken in een stuk brood, een politieagent ziet haar en redt haar op tijd
Advertisement

Een politieagent werd gebeld door een automobilist op de snelweg om een ​​eenjarig meisje te helpen die niet kon ademen. Aangekomen bij de stopplaats sprong agent Mathieu uit zijn auto en ondernam onmiddellijk actie. Toen hij de kleur van het kind zag en haar onvermogen om te ademen, begreep hij meteen wat hij moest doen. Door de Heimlich-manoeuvre toe te passen, slaagde hij erin haar te redden. Toen het stuk brood dat in haar keel vastzat verwijderd was, begon het kleine meisje weer te ademen en, met haar, ook haar hele familie door de opluchting. Dit is wat er is gebeurd!

via FHP Miami

FHP Miami/Twitter

FHP Miami/Twitter

Een noodoproep op een stopplaats van een gezin in paniek. De patrouille van agent Mathieu werd gealarmeerd en de mannen waren binnen enkele minuten ter plaatse. "Het kleine meisje leek levenloos", zei de agent, "ik realiseerde me meteen dat ze niet kon ademen en - gelukkig - hebben we EHBO-cursussen gevolgd waarin ik heb geleerd wat ik moest doen".

De politieman paste een techniek toe die we allemaal zouden moeten kennen, namelijk de Heimlich-manoeuvre, en wist haar op deze manier te redden. Maar over welke manoeuvre hebben we het eigenlijk?

Het kan voorkomen dat tijdens het eten een stuk voedsel vast komt te zitten in het strottenhoofd en geen lucht doorlaat. Het gebeurt vaak met brood dat onze luchtwegen kan verstoppen.

Advertisement

In deze gevallen is het noodzakelijk om een gesloten vuist te maken en de duim tegen de buik in het gebied tussen het borstbeen en de navel te plaatsen. De andere hand grijpt de vuist en veroorzaakt een reeks snelle, diepe opwaartse stoten totdat het object dat de luchtweg blokkeert, wordt verdreven.

Bij kleine kinderen is echter veel voorzichtigheid geboden. Om schade aan de botstructuur van het kind te voorkomen, wordt aanbevolen om vijf interscapulaire bewegingen te maken met een laterale ontsnappingsroute, of vijf langzame en diepe borstcompressies (in het midden van het borstbeen, met twee vingers). Het is noodzakelijk om door te gaan met het afwisselen van de manoeuvres, tot de verwijdering van het vreemde lichaam.

Een delicate manoeuvre die in dit geval met succes werd uitgevoerd door de politieagent die zonder aarzelen uit instinct handelde. "Toen ik het meisje hoorde huilen, was ook ik ontroerd. Haar leven was veilig en mijn dag had een ander soort licht!”, zei de politieagent.

Kortom, een redding op het laatste moment die een superheld waardig is!

Advertisement