Meisje riskeert haar leven door bijna te stikken in een stuk brood, een politieagent ziet haar en redt haar op tijd - BekijkDezeVideo.nl
x
Meisje riskeert haar leven door bijna…
Bekritiseerd omdat ze op 19-jarige leeftijd moeder is van 4 kinderen en gelukkig getrouwd is: Ze vindt een achtergelaten baby in een doos en geeft haar borstvoeding om haar te redden

Meisje riskeert haar leven door bijna te stikken in een stuk brood, een politieagent ziet haar en redt haar op tijd

08 December 2021 • Door Janine
2.867
Advertisement

Een politieagent werd gebeld door een automobilist op de snelweg om een ​​eenjarig meisje te helpen die niet kon ademen. Aangekomen bij de stopplaats sprong agent Mathieu uit zijn auto en ondernam onmiddellijk actie. Toen hij de kleur van het kind zag en haar onvermogen om te ademen, begreep hij meteen wat hij moest doen. Door de Heimlich-manoeuvre toe te passen, slaagde hij erin haar te redden. Toen het stuk brood dat in haar keel vastzat verwijderd was, begon het kleine meisje weer te ademen en, met haar, ook haar hele familie door de opluchting. Dit is wat er is gebeurd!

via: FHP Miami

Een noodoproep op een stopplaats van een gezin in paniek. De patrouille van agent Mathieu werd gealarmeerd en de mannen waren binnen enkele minuten ter plaatse. "Het kleine meisje leek levenloos", zei de agent, "ik realiseerde me meteen dat ze niet kon ademen en - gelukkig - hebben we EHBO-cursussen gevolgd waarin ik heb geleerd wat ik moest doen".

De politieman paste een techniek toe die we allemaal zouden moeten kennen, namelijk de Heimlich-manoeuvre, en wist haar op deze manier te redden. Maar over welke manoeuvre hebben we het eigenlijk?

Het kan voorkomen dat tijdens het eten een stuk voedsel vast komt te zitten in het strottenhoofd en geen lucht doorlaat. Het gebeurt vaak met brood dat onze luchtwegen kan verstoppen.

In deze gevallen is het noodzakelijk om een gesloten vuist te maken en de duim tegen de buik in het gebied tussen het borstbeen en de navel te plaatsen. De andere hand grijpt de vuist en veroorzaakt een reeks snelle, diepe opwaartse stoten totdat het object dat de luchtweg blokkeert, wordt verdreven.

Bij kleine kinderen is echter veel voorzichtigheid geboden. Om schade aan de botstructuur van het kind te voorkomen, wordt aanbevolen om vijf interscapulaire bewegingen te maken met een laterale ontsnappingsroute, of vijf langzame en diepe borstcompressies (in het midden van het borstbeen, met twee vingers). Het is noodzakelijk om door te gaan met het afwisselen van de manoeuvres, tot de verwijdering van het vreemde lichaam.

Een delicate manoeuvre die in dit geval met succes werd uitgevoerd door de politieagent die zonder aarzelen uit instinct handelde. "Toen ik het meisje hoorde huilen, was ook ik ontroerd. Haar leven was veilig en mijn dag had een ander soort licht!”, zei de politieagent.

Kortom, een redding op het laatste moment die een superheld waardig is!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt