Ze winnen £2 miljoen in de loterij, maar besluiten door te gaan met werken om een ​​voorbeeld te geven aan hun kinderen

Janine image
door Janine

29 November 2021

Ze winnen £2 miljoen in de loterij, maar besluiten door te gaan met werken om een ​​voorbeeld te geven aan hun kinderen
Advertisement

Als we het hebben over het winnen van de loterij of een ander prijzenspel, denken we altijd groots: astronomische bedragen die een gewone sterveling nooit zou kunnen verdienen met een gewone baan, waarmee je in je droomhuis zou kunnen wonen en alles kunt kopen wat je maar wilt... voor altijd! Het belangrijkste? Je zou niet meer hoeven te werken! Andrea Law en haar man Mike zijn echter niet van deze mening, die, toen ze ontdekten dat ze miljonair waren geworden, besloten door te werken. Voor hen is het leven niet dramatisch veranderd, maar het is natuurlijk wel op veel kleine manieren verbeterd. De reden? Het goede voorbeeld geven aan hun kinderen.

via BBC

Hippopx / Not the actual photo

Hippopx / Not the actual photo

Er zijn mensen die niet de behoefte voelen om hun leven op zijn kop te zetten als ze eenmaal rijk zijn geworden. Andrea wil een leidinggevende rol blijven spelen op het gebied van digitale marketing, terwijl haar man Mike leraar is en als zodanig wil blijven werken. De twee ontmoetten elkaar op de universiteit en hebben sindsdien veel offers gebracht en inspanningen geleverd voor zichzelf en hun kinderen. Toen Andrea de winnende nummers op haar mobiele telefoon bekeek, controleerde ze ze met die van het lot dat ze had gekocht en realiseerde zich dat ze overeenkwamen; op dat moment liep haar zoon de kamer binnen en vroeg waar zijn schooluniform was, voordat Mike hem naar school bracht. Op dat punt controleerde de vrouw het lot nog een keer: "Ik heb het Mike niet meteen verteld omdat ik bang was dat hij in een heg zou eindigen terwijl hij de kinderen naar school bracht. Het voelde als de langste reis ooit terwijl ik wachtte tot hij thuis kwam, ondanks dat het maar een reis van vier minuten is".

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

Mike en Andrea hebben £2 miljoen gewonnen, een belangrijk bedrag dat ervoor zou kunnen zorgen dat ze hun baan zouden willen opzeggen en van het geld zouden gaan genieten. Ze hebben echter besloten om bescheiden te blijven leven zoals ze altijd hebben gedaan en om hun kinderen het belang van toewijding en opofferingen te leren om hun doelen te bereiken. Natuurlijk gaan ze vaker op vakantie en kunnen ze wat meer souvenirs op hun reizen kopen, maar geen van beiden is van plan om ontslag te nemen. Het echtpaar beschrijft hun winst als volgt: "Het betekent gewoon dat we eerder en samen met pensioen kunnen gaan. We hebben zo hard gewerkt sinds de universiteit. We hebben gespaard voor ons huis en willen een goed voorbeeld zijn voor onze kinderen. De ethiek van waarden is fundamenteel voor ons en ze weten dat ze naar school moeten en hard moeten werken".

Wat zou jij in hun plaats doen: zou je blijven werken of zou je je leven radicaal veranderen?

Advertisement