Hij is 102, zij is 100: samen vieren ze 73 jaar huwelijk door de plaatsen van hun kindertijd te bezoeken

Janine image
door Janine

10 December 2021

Hij is 102, zij is 100: samen vieren ze 73 jaar huwelijk door de plaatsen van hun kindertijd te bezoeken
Advertisement

Een speciaal en heel bijzonder jubileum: 73 jaar huwelijk. Hij is de 102 jarige Lino Martinelli, zij is Rina Tanci die 100 jaar oud is en ze wonen in het groene Umbrië in het hart van Italië. Samen vroegen ze hun kinderen - als een geschenk - om terug te kunnen keren om de plaatsen van hun jeugd te bezoeken. Een manier om de mooiste momenten van vele jaren samen te herbeleven en te ontdekken hoe de plaatsen van hun persoonlijke geschiedenis zijn veranderd. Een reis die mogelijk was dankzij de inzet van de vrijwilligers van het Witte Kruis, want fysiek gezien is het koppel erg kwetsbaar.

via Geo News

Advertisement

Een recordbrekende liefde die het paar met de hele familie vierde en hen vroeg om een ​​even speciaal geschenk: terugkeren om de plaatsen van hun kindertijd en adolescentie te bezoeken om hun wortels te vinden in het kleine gehucht Montepeschio, in Umbrië.

Plaatsen met verhalen en herinneringen die in het geheugen van het paar zijn gegrift, die ook het verhaal van dit land vertellen. Voor dit echtpaar zijn de herinneringen aan de oorlog en de jarenlange gevangenschap die hen uit elkaar hielden nog steeds springlevend. Dan de terugkeer naar huis waar hij zijn levenslange partner Rina vond, die al jaren op hem wachtte en met wie hij toen besloot te trouwen in 1948 en een gezin te stichten.

Advertisement

De kerk waarin ze trouwden bestaat niet meer, maar het paar slaagde erin terug te keren naar Lino's huis waar de emoties werden gecombineerd met de herinneringen aan het verleden en het enthousiasme voor de mogelijkheid om terug te keren naar waar hun eigen geschiedenis werd opgebouwd. Deze reis werd georganiseerd dankzij hun zoon Silvano en zijn vrouw Gabriella, maar vooral dankzij de beschikbaarheid van de vrijwilligers van het Witte Kruis. Deze mensen hebben zich ingezet om het personeel en de transportmiddelen te leveren om deze twee kwetsbare ouderen een echte reis door de tijd te laten maken. Een geassisteerd pad aangezien de twee betovergrootouders zich moeilijk kunnen bewegen en een rolstoel gebruiken voor hun verplaatsingen.

Natuurlijk is dit soort initiatieven altijd emotioneel zwaar: de twee bejaarden herbeleefden mooie herinneringen en minder leuke ervaringen, ontmoetten de kinderen van vele vrienden en kennissen, maar telden ook vele afwezigheden en ingrijpende veranderingen.

Als dit geen bewijs is van een grote liefde!

Advertisement