Steward kalmeert het meisje dat een paniekaanval kreeg in het vliegtuig door de hele tijd haar arm vast te houden

Janine image
door Janine

30 November 2021

Steward kalmeert het meisje dat een paniekaanval kreeg in het vliegtuig door de hele tijd haar arm vast te houden
Advertisement

Niet iedereen reist graag aan boord van een vliegtuig; hoewel het altijd een onvergetelijke ervaring op grote hoogte is, kunnen velen tijdens de hele reis last hebben van angst- of paniekaanvallen in het vervoermiddel met vleugels: misschien omdat je je ervan bewust bent dat je op zeer grote hoogte reist of omdat je op dat moment geen "contact" maakt met de grond, het is een feit dat het vliegtuig geenszins een vervoermiddel is dat geschikt is voor diegenen die erg angstig zijn of bepaalde pathologieën hebben.

via TODAY

This is Gabby. She is totally afraid to fly. She’s also diabetic. The other day she and her family were flying from...

Pubblicato da Frank Somerville KTVU su Martedì 12 luglio 2016

Dit is het verhaal van Gabby, een 9-jarig meisje dat lijdt aan diabetes type 1, daarom erg blootgesteld aan paniek- en angstaanvallen waardoor plotseling het suikergehalte in het lichaam kan verlagen. Toen het meisje met haar moeder Erika Swart op het vliegtuig naar Newark stapte, begon het meisje zich onwel te voelen en kreeg ze ongecontroleerde angstaanvallen. Gelukkig was er op dat moment steward Garrick, die de kleine Gabby kalmeerde met een heel bijzonder drankje.

Een daad van grote vriendelijkheid die dezelfde moeder in een bericht op Facebook wilde vertellen: "Dit is mijn dochter Gabby. Ze is heel bang om te vliegen. Ze heeft ook diabetes. Onlangs heeft zij en haar hele familie (ook twee andere kinderen) van Orlando naar Newark gevlogen. En wat er op de vlucht gebeurde, is een van die verhalen die je dag beter zullen maken."

Advertisement
Erika Swart/Facebook

Erika Swart/Facebook

De post ging verder met deze woorden: "Dit is in plaats daarvan Garrick, een steward die werkte in het vliegtuig 1264 van Orlando naar Newark... Tijdens de vlucht probeerde hij haar aan het lachen te maken en haar speciale drankjes te brengen. Ze was onrustig en er was een beetje turbulentie. Gabby kreeg een complete paniekaanval tijdens de daling, door de turbulentie, en mijn dochter deed niets anders dan de arm van deze zeer vriendelijke assistent stevig tegen zich aan te houden; hoewel de landing was ingezet, daalde het suikergehalte van mijn dochter aanzienlijk, dus nam Garrick een glas vruchtensap en gaf het haar om haar beter te laten voelen. De volgende 30 minuten voor de landing hield Gabby Garricks arm stevig vast terwijl ze praatten over school of de dieren die mijn dochter leuk vond. Tegen het einde van de vlucht was Gabby eindelijk hersteld."

Pxfuel/Not The Actual Photo

Pxfuel/Not The Actual Photo

Toen het vliegtuig eindelijk in Newark aankwam, sprak Garrick via de intercom met alle passagiers en vroeg hij een enorm applaus te geven aan de negenjarige die ondanks alles haar vliegangst had overwonnen dankzij zijn kostbare hulp en in zijn liefdevolle en attente aanwezigheid.

Alle passagiers applaudisseerden voor Gabby, een moment dat moeder Erika in het bijzonder ontroerde, niet alleen trots op haar dochter die erin was geslaagd om met het vliegtuig te reizen, vechtend tegen haar angsten, maar ook trots op die steward die er alles aan had gedaan om haar te kalmeren toen ze een paniekaanval had.

Je was geweldig, Garrick!

Advertisement