De 30-jarige zoon wil het huis niet uit: de ouders stappen naar de rechter en de zaak komt voor de rechtbank

Janine image
door Janine

28 November 2021

De 30-jarige zoon wil het huis niet uit: de ouders stappen naar de rechter en de zaak komt voor de rechtbank
Advertisement

Er zijn generaties dertigers die in het huis van hun ouders blijven wonen en profiteren van een zeer comfortabele situatie, alsof ze nog pubers zijn. We moeten onderstrepen dat de economische en arbeidssituatie in veel landen rampzalig is en dat het erg moeilijk is om op jezelf te wonen en alleen op eigen kracht te vertrouwen. Maar niet onmogelijk. Aan de andere kant zijn er verschillende gevallen waarin jongeren zich niet druk maken om een baan te zoeken en bij hun ouders blijven wonen, waarbij ze op hen rekenen voor kost en inwoning, waardoor ook de relatie met moeder en vader verslechterd. Dit is wat er gebeurde met een 30-jarige jongen die halsstarrig bij zijn ouders wilde blijven. De man irriteerde hen zozeer met zijn gedrag dat het echtpaar naar de rechtbank stapte.

Michael Rotondo once sued Best Buy. The court documents say he alleged he was discriminated against due to his gender...

Pubblicato da Michael Rotondo - slacker and deadbeat dad su Martedì 29 maggio 2018

Ze slaagden er niet in hun zoon te overtuigen het huis te verlaten en hem een ​​baan te laten vinden die hem onafhankelijk zou maken, dus wendden ze zich tot een rechter. Michael Rotondo zei tegen de rechter dat hij weet dat zijn ouders willen dat hij onafhankelijk wordt en ergens anders heen gaat, maar voerde aan dat hij als familielid rechten heeft. De uitspraak van de rechter van het Hooggerechtshof van de staat, Donald Greenwood, verwierp zijn argumenten als schandelijk. Na de uitspraak van de rechter zei de zoon tegen de rechter dat hij in beroep zou gaan.

De ouders van deze man deden veel moeite om hem te dwingen aan de slag te gaan en zijn onafhankelijkheid te vinden. Het probleem van het samenleven met hun zoon is dus groter geworden, omdat Michael vaak ruzie heeft met zijn moeder. Geërgerd gaven zijn vader en moeder hem zelfs wat geld om hem te helpen een huis en een baan te vinden: "Michael, hier heb je $1.100, zodat je een plek kunt vinden om te wonen."

Advertisement

Zijn ouders stelden voor dat hij wat voorwerpen zou verkopen om wat geld te verdienen (de stereo, wat instrumenten, enz...), om nog maar te zwijgen van alle keren dat ze hem aanspoorden om een ​​baan te zoeken: "Er zijn ook banen beschikbaar voor mensen met een slecht werkverleden zoals jij… Zoek er een: je moet werken!". Maar Michael was er nooit in geïnteresseerd; hij is altijd op de schouders van zijn ouders blijven steunen, op een zeer bewuste en egoïstische manier.

Het is moeilijk om het gedrag te rechtvaardigen van een kind dat op 30-jarige leeftijd misbruik lijkt te willen maken van zijn eigen ouders. Wat denk jij ervan?

Advertisement