Ze wacht 1445 dagen in pleeggezinnen, dan besluit de juf van de basisschool haar als haar dochter te adopteren

Janine image
door Janine

01 December 2021

Ze wacht 1445 dagen in pleeggezinnen, dan besluit de juf van de basisschool haar als haar dochter te adopteren
Advertisement

Hoe vreemd het ook mag klinken, het hebben van een moeder en een vader, een liefhebbend gezin en een dak om samen met hen onder te leven, omringd door genegenheid en warmte, kan een voorrecht zijn die niet alle kinderen van deze wereld hebben. Of we het nu leuk vinden of niet, er zijn honderdduizenden kinderen over de hele wereld die nog steeds wachten om geadopteerd te worden door een vader, een moeder of allebei om eindelijk een eigen huis te hebben, een gezin om voor altijd van te houden; een verlangen dat zich voor sommigen soms vertaalt in realiteit, voor andere minder bedeelde kinderen kan een jeugd in het pleegsysteem een ​​vreselijk maar concreet alternatief zijn...

via ABC 7 News

Advertisement

Maar vandaag willen we met je praten over een adoptieverhaal met een gelukkig einde, een ontroerend en buitengewoon verhaal dat ons deed ontroeren en huilen van emotie. De kleine hoofdrolspeelster van dit verhaal heet Loralie en ze is 9 jaar oud, een meisje dat sinds haar 4e jaar is toevertrouwd aan het Amerikaanse adoptiesysteem en 1445 dagen heeft gewacht om geadopteerd te worden.

Het mooiste van dit hele verhaal met een beslist treurig begin is dat de kleine Loralie officieel werd geadopteerd door Zoe Henry, haar lerares op de basisschool die ze had ontmoet in de periode dat het meisje in haar tweede jaar zat. Dit zijn de emotionele woorden van moeder Zoe: "Ze maakt ons gezin compleet, ze maakt ons leven compleet. Ze brengt zoveel avontuur, vreugde, plezier en durf in alles wat we doen, dus ze is absoluut perfect. Ik probeer niet te huilen wanneer ik deze woorden uitspreek, maar het lukt me niet!"

Advertisement
Dave Parker/Flickr - Not The Actual Photo

Dave Parker/Flickr - Not The Actual Photo

Het is duidelijk dat de te ondertekenen papieren en het bureaucratische proces om de definitieve voogdij over de kleine Loralie te verkrijgen geen gemakkelijke stappen waren, alles had in 2020 tot een goed einde moeten komen, maar toen blokkeerde het uitbreken van de wereldwijde pandemie ook tijdelijk de oneindige aanvragen voor adoptie en het opvoeden van kinderen die wachten op een nieuw gezin.

Maar eind goed, al goed, na 1445 dagen van krampachtig wachten, heeft Loralie nu een gezin, dat haar voor altijd liefde en genegenheid zal geven; en dit alles dankzij Zoe Henry, de lieve juf van de basisschool die haar speciale leerlinge in huis verwelkomd heeft!

Advertisement