5-jarige jongen ziet zijn moeder flauwvallen onder de douche en redt haar leven op tijd door de buurvrouw te bellen

Janine image
door Janine

03 December 2021

5-jarige jongen ziet zijn moeder flauwvallen onder de douche en redt haar leven op tijd door de buurvrouw te bellen
Advertisement

Onze kinderen kunnen echt geweldige helden zijn wanneer we het het minst verwachten. Ze zijn misschien klein, maar ze hebben een sterke geest en initiatief en solidariteit met mensen die het minder goed hebben dan zij, dat wij volwassenen niet eens verwachten. Zoals Salvatore, de vijfjarige jongen die de hoofdrol speelt in dit ongelooflijke reddingsverhaal dat de hele wereld ontroerde. Zijn actie heeft letterlijk zijn moeders leven gered!

via ABC 15 Arizona

Advertisement
Gordon/Flickr - Not The Actual Photo

Gordon/Flickr - Not The Actual Photo

Het gebeurde allemaal in San Tan Valley, in Arizona, toen Salvatore Cicalese, een vijfjarige jongen, vreemde geluiden uit de badkamer hoorde komen terwijl hij in bed lag. Hij stond op om te begrijpen wat er aan de hand was en merkte dat zijn moeder onderuitgezakt op de grond lag, ze was flauwgevallen en reageerde niet op prikkels. Salvatore begreep dat de situatie ernstig was, dus maakte hij zijn twee maanden oude zusje wakker, wikkelde haar in een deken, pakte een kruk om bij de schakelaar van de garage te kunnen en slaagde erin het huis te verlaten en naar het huis van Jessica Penoyer te lopen, de buurvrouw.

De vrouw was verrast om de kleine Salvatore midden in de nacht zijn twee maanden oude zusje in zijn armen te zien houden, en ze was geschokt toen de jongen haar vertelde dat zijn moeder plotseling was neergezakt onder de douche thuis en dat ze niet meer wakker werd. In paniek belde Jessica meteen 118, en toen de reddingswerkers en brandweerlieden bij het huis van Cicalese aankwamen zagen ze dat de vrouw die flauwgevallen was onder de douche nog gered kon worden...

Advertisement

Toen Salvatore's moeder herstelde, kon ze het verhaal van haar buurvrouw niet geloven, over hoe haar vijfjarige zoon 's avonds de deur was uitgegaan met zijn twee maanden oude zusje om zijn buurvrouw te waarschuwen terwijl ze een aanval had en plotseling flauwviel: "Eerlijk gezegd heeft mijn zoon mijn leven gered. Ik stond onder de douche toen het allemaal gebeurde, en dat is het laatste wat ik me herinner, toen werd ik wakker in het ziekenhuis. Als ik geen hulp had gekregen, wie weet wat er gebeurd zou zijn!"

De brandweerlieden die in het huis van Cicalese kwamen nadat Jessica om hulp had geroepen, waren het erover eens dat de kleine Salvatore een echte held met stalen zenuwen was geweest en dat hij werkelijk alles had gedaan om het leven van zijn moeder te redden; als hij niet midden in de nacht het huis had verlaten om zijn buurvrouw te waarschuwen dat zijn moeder zich ziek had gevoeld, wie weet wat er dan was gebeurd!

Maar eind goed, al goed, gelukkig: Salvatore, je bent nog maar vijf jaar maar je bent een echte held!

Advertisement