x
Hoge rekeningen? Hoe je de kosten kunt…
Een vader bouwde een mini-rolstoel voor zijn dochtertje voor slechts $100 (+ VIDEO) Ze zeiden dat ze geen kinderen kon krijgen, maar ze zet drie baby's in slechts één jaar op de wereld

Hoge rekeningen? Hoe je de kosten kunt verlagen met een paar eenvoudige trucs

03 December 2021 • Door Janine
2.666
Advertisement

De kosten van rekeningen schommelen altijd en zien hun grootste pieken in de koudste en warmste maanden van het jaar. In de winter is het namelijk onvermijdelijk om de verwarming aan te zetten, terwijl het in de zomer steeds belangrijker wordt om gebruik te maken van airconditioners, vooral in sommige gebieden. Naast deze apparaten zijn er echter nog vele andere in huis waarop we zouden kunnen ingrijpen om het verbruik te beperken en de kosten van de rekeningen te verlagen. We hebben het bijvoorbeeld over die apparaten die permanent op stand-by blijven staan ​​en die, ondanks dat ze op dat moment niet worden gebruikt, constant energie verbruiken. Laten we eens kijken wat we in deze gevallen moeten doen, vooral als we een vertrek voor een paar dagen plannen.


foto: Guardachevideo
  • WiFi-modem: als je al weet dat je een paar dagen afwezig zult zijn, zou je de modem uit moeten schakelen, aangezien deze voortdurend elektriciteit verbruikt. Als je geduldig genoeg bent, moet je hem elke avond uitzetten, ook om elektromagnetische vervuiling in huis te beperken.
  • Apparaten in stand-by: ken je dat lampje dat altijd aanstaat, typisch voor de apparaten die uit staan? Zelfs als ze niet worden gebruikt, verbruiken deze apparaten een minimum aan energie. We hebben het over televisie, computers, magnetrons, enz. - al deze apparaten verbruiken ook wanneer ze niet in gebruik zijn. Dus waarom niet de stekker eruit trekken?
  • Kachels en ventilatoren: beide worden gebruikt in de seizoenen waarin we het meer warm of koud hebben dan normaal, maar het zijn apparaten die veel energie verbruiken. Ze zijn bijvoorbeeld handig als ze in korte tijd een kleine kamer moeten verwarmen (bijvoorbeeld de verwarming in de badkamer), anders kun je beter vertrouwen op radiatoren. Hetzelfde geldt voor de ventilator - een waardevolle bondgenoot, maar alleen als je geen airconditioner hebt.
foto: Pxhere
  • Magnetron: het display van dit apparaat staat permanent aan en laat je de tijd gedurende de dag zien. Als je het echter niet gebruikt, kun je hem het beste uitschakelen! Een kleine besparing die, naast andere voorzorgsmaatregelen, de kosten zou kunnen verlagen.
  • Stekkerdoos met schakelaar: met een stekkerdoos met schakelaar zet je snel meerdere apparaten tegelijk uit, die anders in stand-by zouden blijven staan.
  • Printer: zet hem altijd uit na gebruik. Niet alleen worden de energiekosten verlaagd, maar de cartridges (als je dat type printer hebt) gaan ook langer mee en je bespaart wat geld.
  • Droger: als je er een hebt, probeer dan het gebruik ervan te beperken om de rekening laag te houden. Als het buiten zonnig is en je de mogelijkheid hebt om de was aan een droogrek te hangen, geef dan de voorkeur aan deze optie... altijd.

Kleine tips om elke dag iets te besparen!

Tags: TrucjesNuttig
Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt