Jarenlang gepest op school, blijkt dat ze een IQ heeft dat gelijk is aan dat van Einstein

Janine image
door Janine

15 December 2021

Jarenlang gepest op school, blijkt dat ze een IQ heeft dat gelijk is aan dat van Einstein
Advertisement

Op 4-jarige leeftijd werd ze beschouwd als de zwakste persoon in de klas, gepest door kinderen vanwege het autisme waaraan ze lijdt, en door de leraren van haar school als onbekwaam beschouwd om te leren. De familie van Adhara Pérez Sánchez gaf echter niet op. Nadat ze het potentieel van het kind hadden begrepen, vonden ze een geschikte school voor haar. De resultaten? Adhara voltooide de basisschool op 5-jarige leeftijd, de middelbare school op 6-jarige leeftijd en het lyceum op 8-jarige leeftijd. Op haar negende ging ze naar de CNCI-universiteit in Mexico, waar ze systeemtechniek en wiskunde studeert.

via El Universal

Advertisement
Adhara Perez/Instagram

Adhara Perez/Instagram

Op het eerste gezicht lijkt Adhara Pérez Sánchez op elk ander meisje dat graag buiten speelt en lacht om tekenfilms. Maar Adhara is een buitengewoon kind, heel intelligent en niet zoals de meeste andere kinderen. Ze is nog geen tien en heeft het lyceum al afgemaakt. Ze studeert nu aan de universiteit om niet één, maar twee graden te behalen: één in industriële techniek in wiskunde en één in systeemtechniek.

Adhara heeft een ongelooflijk IQ dat 162 punten bereikt. Om je een idee te geven van wat dat betekent, moet je bedenken dat opmerkelijke genieën als Albert Einstein en Stephen Hawking een geschat IQ van 160 hadden. Maar dit wonderkind vond zichzelf niet altijd zo intelligent. Voordat iemand deze gaven opmerkte, was ze gediagnosticeerd met het Asperger-syndroom, een stoornis die onder het meer generieke autisme valt.

Advertisement
Adhara Perez/Instagram

Adhara Perez/Instagram

Zoals velen weten, is autisme een disfunctie die moeilijkheden veroorzaakt bij leren en sociale interacties: helaas was Adhara geen uitzondering. De drie belangrijkste symptomen van autisme zijn vertraagde mijlpalen, sociale verlegenheid en problemen met verbale en non-verbale communicatie. Dit betekende dat de traditionele school geen plaats van gezonde groei voor Adhara zou zijn.

Haar ouders vertellen vol afschuw dat het meisje een verschrikkelijk eerste jaar op school heeft doorgebracht, waar ze systematisch werd gepest. De andere kinderen waren meedogenloos in het pesten en noemden haar “vreemd” en "raar" vanwege haar toestand. "Ik zag dat Adhara in een huisje speelde", zei de moeder. "De andere kinderen merkten het op en sloten haar op. Toen begonnen ze te zingen: ”Rare, rare! En toen gooiden ze met stenen tegen het huisje. Het was verschrikkelijk".

Adhara Perez/Instagram

Adhara Perez/Instagram

Zelfs haar leraren geloofden niet in haar. Ze vertelden haar ouders dat ze in de klas sliep en geen interesse toonde in de lessen. Geen wonder dat de kleine Adhara op een gegeven moment niet meer naar school wilde! Adhara's ouders begrepen echter het potentieel van het kind en het feit dat zij niet het probleem was, maar eerder het opleidingsprotocol dat ongeschikt was voor hun dochter. Dus toen ze docenten hadden gevonden die gespecialiseerd waren in wonderkinderen, zagen ze haar als herboren.

Adhara Perez/Instagram

Adhara Perez/Instagram

In een oogwenk voltooide Adhara de basisschool op 5-jarige leeftijd, de middelbare school op 6-jarige leeftijd en het lyceum op 8-jarige leeftijd. Op 9-jarige leeftijd ging ze naar de CNCI-universiteit in Mexico om systeemtechniek en wiskunde te studeren. Niet alleen is haar studie aangenaam en eenvoudig voor haar, maar ze heeft de tijd gevonden om een ​​boek te schrijven over haar ervaringen met een titel die voor iedereen een grote inspiratiebron kan zijn: “Geef nooit op”.

En als zij nooit heeft opgegeven, kunnen we het allemaal, geweldig Adhara!

Advertisement