Geen enkele passagier gaat opzij om man in rolstoel in de bus te krijgen: chauffeur laat iedereen uitstappen

Janine image
door Janine

02 December 2021

Geen enkele passagier gaat opzij om man in rolstoel in de bus te krijgen: chauffeur laat iedereen uitstappen
Advertisement

Vanuit een rolstoel naar de wereld kijken is niet gemakkelijk, vooral omdat de meeste grote steden niet over de infrastructuur beschikken waarmee rolstoelgebruikers zich gemakkelijk kunnen verplaatsen. Een zeer hoog percentage mensen met een handicap die in een rolstoel zitten, zei dat ze bijzonder veel problemen hebben met het openbaar vervoer, dat meestal slecht is uitgerust voor burgers met speciale behoeften. Vaak is het probleem dat zelfs wanneer de bus is uitgerust met een loopplank, het probleem niet kan worden opgelost, omdat de chauffeur misschien niet weet hoe het werkt. Op andere momenten is het echter de onverschilligheid van mensen die ons sprakeloos laten. De getuigenis van François Le Berre, een gehandicapte man die bij de halte op zijn bus wachtte, spreekt over deze onverschilligheid.

via Facebook / François Le Berre

François Le Berre wachtte op de bus bij de bushalte, in zijn rolstoel, in zijn stad: Parijs. De wachttijden zijn vaak groot bij het wachten op het openbaar vervoer en de frustratie wordt nog groter wanneer men bij de komst van het felbegeerde voertuig niet eens meer kan instappen vanwege het grote aantal passagiers dat al binnen is. Toen de bus van François stopte, deed geen van de passagiers iets om plaats te maken voor zijn rolstoel. Na een paar minuten waarin niemand ook maar een vinger uitstak om de man en zijn begeleider te helpen, dacht François dat hij zou moeten wachten op de volgende bus.

Advertisement

Arrêt de bus 16h16 Hier en attendant le bus à Paris, j'ai rigolé; car personne ne voulait se pousser. Comme personne ne...

Pubblicato da François Le Berre su Venerdì 19 ottobre 2018

François had de hoop al opgegeven - hij zou niet in die bus kunnen stappen - toen de chauffeur zich realiseerde wat er aan de hand was. De man stond op van zijn stoel en riep: “Einde van de rit! Iedereen eruit". De geschokte passagiers moesten uitstappen, gehoor gevend aan het verzoek van de chauffeur die dreigde niet te vertrekken. De chauffeur liep naar François en zei: "Jij en degene die je vergezelt, kan instappen. Alle anderen: zij moeten wachten op de volgende bus!". Kortom, de chauffeur gaf een goede les in beschaving aan een hele bus vol onbeschofte mensen.

Pexels / not the actual photo

Pexels / not the actual photo

François deed zijn getuigenis op Facebook en zei dat hij die dag heel erg moest lachen. Sinds hij zijn post publiceerde, bleven mensen over de hele wereld de buschauffeur prijzen en François het beste wensen. Sommigen drongen er zelfs bij de Franse president op aan om de actie van de chauffeur te eren!

De buschauffeur stuurde ongetwijfeld een geweldige boodschap aan al die onbeschofte passagiers: we hopen dat ze het begrepen hebben!

Advertisement