Twee neven schenken hun oom het familierestaurant dat hij kwijt was: "Je bent weer de chef!" - BekijkDezeVideo.nl
x
Twee neven schenken hun oom het familierestaurant…
Hij laat haar niet in de taxi stappen omdat hij te moe is: de klant biedt aan om in zijn plaats te rijden Een onbekende vrouw betaalt $200 aan boodschappen aan een moeder die haar portemonnee is vergeten

Twee neven schenken hun oom het familierestaurant dat hij kwijt was: "Je bent weer de chef!"

03 Januari 2022 • Door Janine
2.069
Advertisement

Ze hadden de oude zaak omgetoverd tot een pizzeria. Vandaag toont een video echter het geluk van een man die het familiejuweel dat hij om economische redenen had verloren, weer terug heeft: het restaurant dat in de jaren ’80 door zijn vader werd geopend.

De twee neven kochten het en filmden de verrassing aan de oom: "Je bent weer de chef-kok van het restaurant dat opgericht is door je vader, onze opa!”. Een belangrijk moment voor deze familie, dat viraal ging op sociale netwerken vanwege de intense emoties die door alle betrokkenen in de video worden getoond.


In 1982 openden oom Dave en opa Fayez Dubbaneh een restaurant in Rockville, in Maryland (VS). Het restaurant was een belangrijk referentiepunt geworden voor de hele buurt en de trots van de familie Dubbaneh. Helaas werd dit bedrijf niet ondersteund door de banken in een tijd van economische moeilijkheden en tot zijn grote spijt moest grootvader Fayez verkopen.

Zo was de plek een tijdlang omgebouwd tot een pizzeria. Onlangs konden de twee neven Danny en Johnny Dubbaneh het restaurant echter terugnemen en terugbrengen "naar de familie". Helaas is hun grootvader inmiddels overleden, maar ze hadden een verrassing voor hun oom georganiseerd.

De broers organiseerden een familiereünie vlak voor de oude pizzeria. Hier namen ze een video op waarin iedereen de verbijstering filmt van familieleden die zich afvragen waarom het op een feestelijke dag gesloten is. Oom Dave probeert zelfs de deur te openen: tevergeefs, de pizzeria is niet open, maar tot ieders verbazing laten de broers een paar sleutels zien. Ze openen de deur en laten de hele familie zien hoe de oude plek weer van hen is!

“Echt waar? Hebben jullie het gekocht?” horen ze oom Dave vragen, die geschokt lijkt. Binnen het restaurant is er niet veel veranderd en in de video zien we oom Dave kleine voorwerpen aanraken die hij zich waarschijnlijk herinnert en waardoor hij zich thuis voelt: een droom die uitkomt.

Achterin, in een elektriciteitskast, is het nog steeds mogelijk om de instructies van grootvader Fayez te lezen, die door de jaren heen bewaard zijn gebleven. Wonder boven wonder werden er tijdens de verbouwing nog andere onschatbare familieherinneringen gevonden, zoals een foto van de kleinkinderen samen die onder een vloerplank waren gevallen. "We zouden willen dat onze grootvader hier was om deze plek te zien", zeiden de twee broers, "Hij hield van deze plek. Het is mooi om hier weer te zijn zoals vroeger, voor een nieuw begin en een nieuw avontuur."

We kunnen deze broers en de hele familie alleen maar veel geluk wensen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt