Pasgeboren tweeling knuffelt elkaar tijdens het badje alsof ze nog in de baarmoeder zitten

Janine image
door Janine

08 December 2021

Pasgeboren tweeling knuffelt elkaar tijdens het badje alsof ze nog in de baarmoeder zitten
Advertisement

Het hebben van een tweeling kan een ongelooflijke ervaring zijn, heel anders dan degenen die als enig kind worden geboren of na verloop van tijd gewoon een zusje of een broertje krijgen. Tweelingen creëren onmiddellijk een onlosmakelijke band en gedurende hun hele leven steunen ze elkaar. Tweelingen zijn tenslotte hun eerste beste vrienden! Ze worden samen geboren en groeien samen op en ontwikkelen in de eerste levensmaanden hun eigen taal. Een video die bijna vijftig miljoen views heeft verzameld, heeft als hoofdrolspelers een onlangs geboren tweeling, van nog geen 2 maanden. De twee worden gefilmd terwijl een ervaren verpleegster hen een bad geeft met een bepaalde techniek, die tot doel heeft een situatie te simuleren die vergelijkbaar is met die van de kleintjes in de baarmoeder.

via Youtube / Le Bain de Sonia

Advertisement
Youtube screenshot / Le Bain de Sonia

Youtube screenshot / Le Bain de Sonia

De video die zoveel views op YouTube heeft verzameld, laat zien hoe je baby's van hooguit twee maanden oud in bad kunt doen en die specifieke situatie van vóór de geboorte kunt nabootsen. In de video omhelzen en knuffelen de twee baby's elkaar alsof ze weer in de buik van hun moeder zitten. In de beschrijving van de video wordt duidelijk aangegeven om dit type badje niet aan kinderen of kleinkinderen te geven als je niet voldoende ervaring hebt op dit gebied. Het is in feite een andere benadering van het klassieke babybadje, een benadering die is bedacht door Sonia Rochel, een verpleegster uit Parijs. Deze nieuwe benadering van een bad nemen is duidelijk het resultaat van jarenlang observeren en nadenken, en mag door niemand worden geïmproviseerd.

Advertisement

De video toont enkele bijzonder tedere momenten van dit bad: eindeloze strelingen en een tedere knuffel tussen de twee kinderen, gedurende de hele duur van het badje. De totale duur van het bad varieert tussen 10 en 15 minuten en is een belevenis die voorbehouden is aan zeer kleine kinderen (kinderen tot ongeveer 2 maanden oud). Niemand anders past deze specifieke aanpak toe, behalve verpleegster Sonia Rochel, die ouders uitnodigt om het niet zelf te proberen door het badje thuis te doen.

We nodigen je uit om de video te bekijken... een explosie van tederheid!

Advertisement