Een wanhopige moeder gooit haar 3-jarige zoon van het balkon om hem te redden van een brand, een jonge man vangt hem

Janine image
door Janine

12 December 2021

Een wanhopige moeder gooit haar 3-jarige zoon van het balkon om hem te redden van een brand, een jonge man vangt hem
Advertisement

Soms merken we dat we helden zijn zonder het ons zelfs maar te realiseren. Bij een ongeval is het goed om snel te handelen, ook al heeft niet iedereen die snelheid van geest die ertoe leidt dat beslissingen in een fractie van een seconde worden genomen. Phillip Blank bevond zich toevallig op de plaats van een brand en gebruikte zonder al te veel na te denken zijn vaardigheden als voormalige wide receiver van football en redde het leven van een 3-jarige jongen. De scène werd gefilmd door anderen en toont alle drama van het moment: een wanhopige moeder moest haar 3-jarige kind van de derde verdieping gooien om hem te redden uit de vlammen die het appartement overweldigden. Gelukkig was de jonge Philip er om hem op te vangen.

Philip is de jonge man links

Op die vreselijke dag had Philip Blanks de commotie buiten zijn huis gehoord en was naar buiten gegaan om de situatie te controleren. Misschien verwachtte hij dat hij midden in een gevecht terecht zou komen, maar de waarheid was heel anders: er was brand uitgebroken op de derde verdieping van een nabijgelegen appartement. Hij hoorde de kreten van mensen en vooral van een wanhopige moeder die koste wat kost haar 3-jarige zoon moest zien te redden. Geen enkele moeder zou gedwongen moeten worden om extreme gebaren naar haar kinderen te maken, maar deze vrouw moest binnen enkele seconden kiezen wat ze moest doen en koos ervoor om haar kind van de derde verdieping te gooien om hem van de vlammen te redden. Philip Blanks, de 28-jarige die net het huis had verlaten om te kijken wat er aan de hand was, wierp zich in de richting van de jongen en ving, zoals een voormalig wide receiver zou doen, de kleine jongen en redde zijn leven. Deze vangst was zeker de belangrijkste van zijn hele carrière, of beter gezegd - van zijn hele leven!

De video van de scène is nogal heftig, we waarschuwen je.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Het gebeurde allemaal binnen een paar seconden en zelfs voordat hij kon verwerken wat er was gebeurd, hield Philip een doodsbang kind in zijn armen. Zoals gezegd speelde Philip voetbal op een universiteit in Californië; hij diende later ook bij de mariniers. Tegenwoordig werkt hij in de veiligheidssector, wat goed bij zijn persoonlijkheid past: "In mijn familie ben ik opgevoed om anderen te helpen", zegt de jonge man, die zeker niet had verwacht een plaatselijke held te worden. Naast de jongen werd ook zijn oudere zus, een achtjarig meisje, gered door een andere voorbijganger, D'Artagnan Alexander, 42 jaar, die het brandende gebouw in rende.

Instagram / kuzgunhaber

Instagram / kuzgunhaber

Blanks zou zichzelf echter geen held noemen: "Ik deed alleen wat ik op dat moment moest doen." Misschien zijn juist dit de helden, denk je ook niet?

Advertisement