15 trucs die je een briljante oplossing zullen bieden voor de dagelijkse uitdagingen - BekijkDezeVideo.nl
x
15 trucs die je een briljante oplossing…
11 voorwerpen waarvan je altijd al het gebruik wilde weten, maar het nooit durfde te vragen... 18 uitvindingen die de gewoonten van ouders compleet hebben veranderd

15 trucs die je een briljante oplossing zullen bieden voor de dagelijkse uitdagingen

17 Juni 2018 • Door Janine
5.321
Advertisement

Het dagelijks leven zit vol valstrikken die we niet hadden verwacht. Of we verwachten niet dat er veel eenvoudigere manieren zijn om bepaalde tegenslagen op te lossen. Zoals deze trucs die mondeling werden overgebracht, generatie op generatie. Oma's tips staan tegenwoordig allemaal op internet en je hoeft ze niet eens te zoeken: wij hebben ze voor je verzameld.

Hier volgen 15 trucs die je leven makkelijker maken.


1. Haarspeld voor spijkers

foto: Lifehacker

Ben je bang dat je de hamer op je vingers slaat? Gebruik dan een haarspeld. De spijker past precies tussen de ruimte en je riskeert niet jezelf pijn te doen.

2. Oude sponsjes als ijszak

In plaats van een banale rechthoekige plastic zak te kopen om met water te vullen, kun je sponzen die je niet meer gebruikt opnieuw gebruiken als ijszak. Maak ze nat, doe ze in een zak en laat ze in de vriezer liggen.

Advertisement

3. Knoopjes voor oorbellen

Ze lijken hiervoor gemaakt. Knopen, met twee centrale gaten en de perfecte maat, zijn erg handig om een paar oorbellen bij elkaar te houden, om ze niet te verliezen tijdens een reis of gewoon in de lade.

4. Verlies de stopcontactbeschermers niet.

foto: HuracanATX

Wie kinderen heeft, zal bekend zijn met stopcontactbeschermers en weet hoe gemakkelijk het is om die transparante gadgets kwijt te raken. We adviseren je om ze op de stekker te steken of, indien niet mogelijk, er bovenop te plaatsen. Het is de veiligste manier om ze niet kwijt te raken en op hun plaats terug te zetten.

5. Kleurendoekjes om de pannen te schrapen

foto: Blossom

Dit zal je verbazen. Om de korsten en de aangebrande resten uit jouw potten en pannen te verwijderen, gebruik je gewoon een kleurendoekje. Vul de pan met water, wat afwamiddel en leg het doekje er bovenop. Na een uur zul je zien dat de meeste vlekken verdwenen zijn en dat de anderen gemakkelijk te verwijderen zijn.

Advertisement

6. Gebruik een glazen pot rechtstreeks op de blender

In plaats van andere borden vies te maken, doe je de ingrediënten op een glazen pot en keer het om op de blender: de meeste messen en blenders passen zich aan de grootte aan. Als je alles hebt gesneden, heb je je smoothie direct in het glas.

7. Schilderijen op een vork

In plaats van de acrobaat uit te hangen door een spijker, een hamer en een schilderij in de hand te houden kun je hem tijdelijk met een vork aan de muur bevestigen. De wonderen van de fysica.

Advertisement

8. De toiletborstel desinfecteren

Als je kieskeurig bent, kun je het desinfectiemiddel rechtstreeks op de badkamerborstel gieten terwijl het in de houder staat. Het zal de haren ontsmetten en je hoeft het niet eens aan te raken.

9. Tafellakens strijken

foto: wikiHow

Het is niet echt nodig om de tafelkleden te strijken. In plaats van ze te vouwen, rol je ze op een buis. Wij verzekeren je dat je je schoonmoeder niet langer hoort klagen.

Advertisement

10. Roller voor muggenhorren

De zelfklevende rollers die je normaal gesproken voor je kleding gebruikt, werken heel goed op horren. Weer wat geleerd.

11. Kledinghanger voor stropdassen

foto: Wear at Work

Maak je geen zorgen als je geen automatische tie rack hebt. Met een eenvoudige kledinghanger kun je ze op dezelfde manier ordenen, zo niet beter.

12. Kleurendoekjes voor zeepresten

Naast pannen werken de kleurendoekjes ook goed om zeepresten uit de douchecabine te verwijderen. Vergeet niet om ze eerst vochtig te maken.

13. Plakband om schilderijen op twee spijkers te hangen

foto: BeaulaGoo

Nee, het is niet wat je denkt. Maar je kunt papieren tape gebruiken om elk hangend voorwerp dat twee spijkers nodig heeft op te meten. Knip een stuk tape uit, bevestig het aan het voorwerp en markeer waar de gaten moeten worden geplaatst. Met behulp van een waterpas plak je de tape op de muur. Sla de spijkers op de eerder gemaakte markeringen, maak de tape los en de spijkers bevinden zich op de ideale positie.

14. De magnetron schoonmaken met citroen

foto: Kitchn

Snij een citroen in twee en zet het in de magnetron met een beetje water. Laat hem vijf minuten draaien en houd de magnetron nog drie minuten gesloten. Het zal heel eenvoudig zijn om al het vuil te verwijderen.

15. Citroensap zonder pitten

foto: LHack TV

Nog een keer citroenen. Vind je het vervelend als er pitten op je bord liggen? Snij de hals van een fles en steek hem in een citroen. Het sap verzamelt zich onder het plastic en je hebt een flesje met zelfgemaakt citroensap.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt