"Ik zal helpen met het huishouden als jij ook de helft van de hypotheek betaalt": de harde woorden tegen de werkende vrouw

Janine image
door Janine

13 December 2021

"Ik zal helpen met het huishouden als jij ook de helft van de hypotheek betaalt": de harde woorden tegen de werkende vrouw
Advertisement

Een stabiele relatie hebben is niet gemakkelijk, accepteren om het voor het leven te hebben nadat je getrouwd bent, is dat misschien nog minder. Dit zijn belangrijke keuzes die een brede blik op de toekomst met zich meebrengen. Niemand heeft een magische bol om de toekomst te observeren en dit betekent dat er bij elke belangrijke keuze altijd een zekere mate van risico zal zijn. De vrouw die de hoofdpersoon van dit verhaal is, had helaas nog geen onaangename kanten van haar man ontdekt - kanten die helaas pas na het huwelijk aan het licht kwamen. Nadat ze haar man om wat hulp bij het huishouden had gevraagd, kreeg de vrouw een antwoord met verre van liefdevolle woorden uit de mond van haar man: "Ik zal helpen met het huishouden als jij ook de helft van de hypotheek betaalt.". De vrouw wendde zich tot de Reddit-gemeenschap om anoniem een mening te krijgen en deze keer namen de gebruikers geen blad voor de mond: “Ren weg!”

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Helaas was het niet alleen deze enkele zin die de relatie tussen man en vrouw in twijfel trok, maar de hele context die de vrouw in haar verhaal vertelde. Veel gebruikers meldden dat ze de laatste alinea van het verhaal niet konden afmaken vanwege de woede die ze hadden; als je het verhaal van deze vrouw hoort, lijkt het erop dat het enige wat ze moet doen is om weg te komen van deze giftige en schadelijke relatie. Maar laten we bij het begin beginnen: zij is 25 en hij is 31, onlangs getrouwd. Hij wilde dat ze thuis bleef, aangezien zijn baan genoeg zou zijn om alle kosten te betalen. Zelf verduidelijkte ze: "Als ik wilde werken, kon ik mijn geld gebruiken voor mijn uitgaven. Voordat ik trouwde, werkte ik, maar met het organiseren van de bruiloft (wat ik alleen deed zonder zijn hulp omdat hij dat niet wilde) en ik 70 uur per week werkte, werd het te zwaar, dus ben ik gestopt."

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Een andere belangrijke factor die door het meisje wordt genoemd: de schoonmoeder woont blijkbaar 6-10 maanden per jaar in het huis van het paar en bemoeit zich met elke belangrijke keuze. Eerlijk gezegd lijkt het erop dat de keuzes met betrekking tot het huis rechtstreeks worden genomen door de schoonmoeder en door de zoon, die na het huwelijk een echt "moederskindje” bleek te zijn, zonder dat de jonge bruid ooit ergens om werd gevraagd. Het meisje gaf aan dat zij degene is die thuis voor alles zorgt, van huishoudelijke taken tot diner en lunch, maar dat het altijd de schoonmoeder is die voor alles de eer opstrijkt. In die mate dat haar man geloofde dat ze niets deed en gewoon profiteerde van de comfortabele situatie thuis. Haar man en schoonmoeder deden er daarom alles aan om haar weer aan het werk te krijgen, om haar iets te laten verdienen, wat ze deed om een ​​beetje zelfstandigheid te krijgen, zonder ooit het huishouden te verwaarlozen. Wat is dan het probleem om te vragen of haar man ook meehelpt in het huishouden? Een echtgenoot die, in tegenstelling tot haar, vanuit huis in smartworking werkt, maar aan het eind van de dag altijd te moe is om de afwas te kunnen doen.

Bovendien lijkt de relatie tussen de twee vlak na de bruiloft te zijn verslechterd: "Voor we gingen trouwen, gingen we uit, we hadden romantische avonden, maar als ik hem nu om een kop koffie vraag, weigert hij. Als ik hem vraag om uit eten te gaan, zegt hij nee, maar als zijn dertigjarige zussen het hem vragen, accepteert hij het meteen en betaalt hij voor hen en hun gezin". In het verhaal van de vrouw is er altijd een versie van de echtgenoot "vóór het huwelijk", een duidelijk teken dat zij zelf de meer onaangename verborgen kanten van de man niet had opgemerkt. "Voordat we gingen trouwen, vertelde hij me dat hij me een maandelijkse toelage zou geven om alle kosten te dekken die ik had voor de tijd dat ik thuis bleef, maar nadat we getrouwd waren, zei hij dat hij "niet veel geld had en dat dat dus niet kon" vervolgde de vrouw, benadrukkend dat haar man absoluut geen financiële problemen heeft, integendeel.

 

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

"Ik doe al het huishouden, ik kook, ik koop dingen voor het huis (meubels, decoraties en noodzakelijke dingen aangezien mijn schoonmoeder het me niet toestond toen ze hier was). Ik betaalde ook voor 2 minivakanties omdat hij beweert dat hij al genoeg heeft betaald voor de huwelijksreis. Ik verdien minder dan 1/3 van wat hij verdient”, vervolgde de vrouw, op zoek naar ondersteuning en advies van gebruikers. Kortom, na de zoveelste ongelukkige actie van haar man met betrekking tot huishoudelijke taken, bleef hij haar vragen om een ​​deel van de hypotheek te betalen: "Hij blijft me vragen om de helft van de hypotheek te betalen aangezien ik hier gratis woon en werk, ongeacht of hij wel of niet in huis meehelpt”. Veel gebruikers hebben erop gewezen dat alleen al tegen haar zeggen dat ze gratis woont een goede reden zou zijn om hem te verlaten en een advocaat te nemen, aangezien de twee getrouwd zijn. Kortom, eigenlijk heeft niemand veel twijfels over de epiloog van dit verhaal: voor haar eigen bestwil moet de jonge bruid zich verwijderen uit deze giftige situatie. Ben jij er ook van overtuigd of heb je er een andere mening over? Laat het ons weten!

Advertisement