Ze verplichten hun 16-jarige zoon bij te dragen aan de kosten: hij verzwijgt dat hij opslag heeft gekregen

Janine image
door Janine

18 December 2021

Ze verplichten hun 16-jarige zoon bij te dragen aan de kosten: hij verzwijgt dat hij opslag heeft gekregen
Advertisement

Geld is altijd een bron van problemen en discussies geweest, zowel in de familie als binnen een relatie, vooral als met de kwestie niet met respect en gezond verstand wordt omgegaan. Een jongen van slechts 16 jaar wilde met internet en de Reddit-gemeenschap praten om erachter te komen of zijn ouders hem echt gebruikten en of hij er goed aan had gedaan om het feit te verzwijgen dat hij opslag op het werk had gekregen. Het verhaal dat de jongen vertelde laat weinig ruimte voor verbeelding over: zijn ouders dwongen hem bij te dragen aan de betaling van de huur en alsof dat nog niet genoeg was ook aan de aankoop van andere dingen zoals schoenen en kleding voor het gezin. Elke maand incasseerden zijn ouders minstens de helft van zijn salaris. Het lijkt daarom begrijpelijk dat de jongen het nieuws van de opslag voor hen heeft verborgen.

via Reddit

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Het is begrijpelijk dat een jongere wat geld wil sparen door een baan te zoeken, maar misschien is het dat wat minder om hem te dwingen bij te dragen in de kosten alsof hij de verantwoordelijke volwassene in zijn familie is. De jongen zei dat hij een vrij grote familie had, aangezien hij vijf jongere broers en zussen heeft, en dat zijn ouders hem vaak ook lieten betalen voor hun kleding en schoenen. Meer dan de helft van het salaris van de 16-jarige werd daarom “ingenomen”. Toen de jongen opslag kreeg, waardoor hij $5 meer zou hebben verdiend voor elk uur dat hij werkte, besloot hij het voor zijn familie te verzwijgen. Waar sparen voorheen bijna onmogelijk was geworden, kon de jongen nu zo'n 600 dollar per maand opzij leggen. Niet slecht voor een jongen die elke dag studeert en naar school gaat en die wekelijks zijn vrije tijd gebruikt om 20 uur te werken.

"Mijn loon ging van $8 per uur naar $13 per uur. Ik was zo enthousiast, maar ik wist dat mijn ouders me meer zouden laten betalen, dus ik verzweeg het", zei de jongen, die in deze onderneming ongeveer 4-5 maanden slaagde, voordat hij door zijn moeder werd ontdekt.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

"Laatst vond mijn moeder mijn spaargeld en mijn ouders vroegen me om uitleg. Ze realiseerden zich dat er te veel spaargeld was en dwongen me om hun mijn salaris van de vorige week te laten zien. Om me te straffen voor het liegen, namen ze $3.000 van de $4.000 die ik had gespaard", schreef de teleurgestelde jongen, die zich afvroeg of hij er goed aan had gedaan het geld voor zijn ouders te verbergen. Het spreekt voor zich dat de Reddit-gemeenschap al haar solidariteit met de jongen heeft uitgesproken en hem heeft geadviseerd over de voorzorgsmaatregelen die hij in de toekomst zou moeten nemen om zijn spaargeld te beschermen.

Dezelfde jongen meldde echter enkele updates over het verhaal: "Ik sprak met mijn neven en nichten over de situatie en blijkbaar vertelde een van hen het aan mijn grootouders die, verrassend genoeg, contact opnamen met mijn ouders en er met hen over heeft gesproken. Ik weet niet wat mijn opa precies heeft gezegd, maar ik was in mijn kamer aan het studeren en plotseling kwam mijn moeder binnen, legde het geld op mijn bureau en vertelde me dat ik geen geheimen meer moest hebben en liep weg. Ik telde het geld en het was precies $3.000."

Gelukkig lijken de ouders uiteindelijk de behoeften van hun kind te hebben begrepen en lijken ze zich te hebben gerealiseerd dat hun gedrag gewoon niet kon.

Advertisement