Ze weigert bij haar vriend te wonen totdat hij leert om eenvoudig huishoudelijk werk te doen

Janine image
door Janine

21 December 2021

Ze weigert bij haar vriend te wonen totdat hij leert om eenvoudig huishoudelijk werk te doen
Advertisement

Samenleven is nooit gemakkelijk, maar het is wel een belangrijke stap voor mensen die een sentimentele relatie hebben met hun partner. Helaas, hoe goed je ook denkt iemand te kennen, zijn er veel verborgen kanten van ieders karakter en gewoonten die alleen in bepaalde situaties naar voren komen. Samenwonen met iemand is waarschijnlijk de enige manier om ze echt te leren kennen en te begrijpen of je voor elkaar gemaakt bent. Dit geldt ook wat betreft de regels van samenleven: is je partner bereid om het huishouden net zo vaak te doen als jij? Zo niet, dan kan het samenwonen al meteen verkeerd beginnen. Gelukkig had een meisje enkele waarschuwingssignalen voordat ze de grote stap zette: ze weigerde te gaan samenwonen totdat de jongen leerde om wat eenvoudige huishoudelijke klusjes te doen.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Het meisje luchtte haar hart op het web en vertelde haar verhaal: "Ik ben een 20-jarig meisje, mijn vriend is 24. We zijn al een tijdje aan het daten en we dachten erover om samen te gaan wonen. Op dit moment woont hij nog thuis met zijn moeder, terwijl ik mijn eigen appartement heb. Het ideale zou zijn om een ​​groter appartement te vinden om samen in te gaan wonen.” Tot nu toe niets vreemds, maar tijdens een banaal gesprek ontdekte de jonge vrouw dat haar vriend geen vinger in huis uitstak omdat het zijn moeder was die alles voor hem deed. De alarmbel ging af toen hij heel eerlijk tijdens een gesprek zei: "Ik zou een mooi shirt aan willen doen, maar ik weet niet of mijn moeder de was al heeft gedaan." Daaruit bleek dat de 24-jarige niet in staat was zelf zijn kleding te wassen, en ook geen banaal gerecht kon koken, te stofzuigen of te dweilen, en een minimum aan kosten bij te dragen. De beslissing nemen om met zo iemand te gaan wonen, is eigenlijk niet zo vanzelfsprekend, integendeel. De jonge vrouw weigerde in feite om bij hem in te trekken, in ieder geval totdat hij had geleerd om zichzelf een beetje te kunnen behelpen.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Het meisje weigerde hem ook persoonlijk te leren hoe hij deze huishoudelijke klusjes moest doen, omdat ze absoluut niet de rol van "moeder/lerares” op zich wil nemen met degene die de man van haar leven zou moeten zijn. Bovendien omschrijft ze zichzelf als de hele dag erg druk en als gevolg daarvan zou ze liever een leuke avond met hem doorbrengen dan hem te leren wassen of strijken. Als alternatief stelde ze voor dat hij zijn moeder zou vragen hem hier iets over te leren, maar de jongen weigerde en nam de hele kwestie niet goed op: "Hij ergert zich dat ik hem niet vertrouw, dat hij kan leren om deze dingen te doen en dat ik hem niets wil leren, dus het lijkt of ik niet zoveel om hem geef."

Kortom, het meisje vraagt ​​zich af of ze gelijk had om zich zo te gedragen of dat ze haar directe hulp aan de jongen had moeten aanbieden, zelfs als ze op geen enkele manier zijn "lerares” of, erger nog, "zijn moeder" wil zijn. Wat denk jij ervan?

Advertisement