Ze bevalt in een auto met automatische piloot

Janine image
door Janine

26 December 2021

Ze bevalt in een auto met automatische piloot
Advertisement

Een vrouw beviel op de achterbank van een elektrische Tesla die haar man op de automatische piloot had gezet. Als zo'n situatie ooit een van de vele ongelooflijke scènes in een sciencefictionfilm had kunnen zijn, is het vandaag de dag realiteit. Toen de vliezen van Yiran Sherry braken, zaten zij en haar man in de auto om hun 3-jarige zoon naar de kleuterschool te brengen. Een zeer ongelegen moment, ook gezien het verkeer op straat en de verschillende vertragingen; het paar zou het ziekenhuis niet op tijd bereiken en het was toen dat Yirans man, Keating, de automatische piloot aanzette en zijn vrouw hielp bij de bevalling. Een dramatische maar ook sensationele bevalling: de baby maakt het nu goed en is vanwege de bijzondere omstandigheden omgedoopt tot "Tesla baby"!

via The Guardian

Advertisement

Hoe vaak komt een bevalling voor in een auto met automatische piloot? Waarschijnlijk zijn dit dingen die tot voor kort alleen in films gebeurden, maar die vandaag, met een steeds grotere ontwikkeling van de technologie, realiteit zijn geworden. Yiran is een 33-jarige vrouw die beviel terwijl ze vastzat in het verkeer met haar man en eerste kind, Rafa. De twee vergezelden Rafa naar de kleuterschool toen de vliezen plotseling braken - een dramatische situatie die onmiddellijke actie vereiste. De twee realiseerden zich echter dat ze het ziekenhuis niet op tijd zouden bereiken, en daarom nam Keaton zijn toevlucht tot technologie en zette hij op de automatische piloot.

Advertisement

Toen Yiran zich realiseerde dat ze niet op tijd in het ziekenhuis zou zijn, begon ze te persen en met de hulp van haar man beviel ze in de auto. Het echtpaar arriveerde in het ziekenhuis net toen de vrouw aan het bevallen was en de verpleegsters knipten de navelstreng rechtstreeks vanaf de autostoel door. De man van de vrouw voelde zich opgelucht nadat de baby was onderzocht: "Toen de kinderarts zei: 'Ze is gezond, gefeliciteerd', slaakte ik een zucht van verlichting." De baby werd door de hele afdeling omgedoopt tot "Tesla-baby", omdat het ongelooflijke verhaal zich al snel onder de verpleegsters verspreidde.

Wikimedia

Wikimedia

Het echtpaar noemde hun dochter Maeve Lily, nadat ze ook de naam "Tess" hadden overwogen, als een eerbetoon aan de autofabrikant en de vaardigheid van zijn ingenieurs. Keating Sherry kon niet anders dan de makers van zijn auto persoonlijk bedanken: "Dank aan de geniale Tesla-ingenieurs voor het briljante ontwerp van de automatische piloot.”

Het leek een scène uit een film, maar het is echt gebeurd!

Advertisement