2-jarig kind brengt de helft van zijn leven door in het ziekenhuis: als hij wordt ontslagen, geven ze een ​​feestje om afscheid te nemen

Janine image
door Janine

29 December 2021

2-jarig kind brengt de helft van zijn leven door in het ziekenhuis: als hij wordt ontslagen, geven ze een ​​feestje om afscheid te nemen
Advertisement

Er zijn kinderen die moeten vechten vanaf het eerste moment dat ze ter wereld komen, zowel omdat ze te vroeg geboren zijn, als omdat ze een pathologie hebben. In mei 2019 beviel Kari Hazlewood van een tweeling, Hudson en Casen, die na slechts 26 weken werden geboren. Twee te vroeg geboren baby's die met al hun kracht hebben gevochten om in leven te blijven. Helaas heeft slechts één van hen het gered en vandaag kan hij eindelijk zeggen dat hij vrij is om buiten een ziekenhuisbed van het leven te genieten. De kleine Casen bracht bijna een volledig jaar door in het ziekenhuis, oftewel de helft van zijn nog korte leven. Tussen operaties en controles door heeft het kind veel meegemaakt, maar hij is uiteindelijk als een echte kleine vechter uit het ziekenhuis gekomen. Het ziekenhuispersoneel wilde in stijl afscheid van hem nemen, met zeepbellen en een ritje in een speelgoedautootje door de ziekenhuisafdelingen.

via integrisok

Advertisement

Casen gets to go home for the holidays! We are so happy to hear it ❤️ Casen Hazlewood of Ponca City is only two years...

Pubblicato da INTEGRIS Health su Martedì 21 dicembre 2021

Op slechts 2-jarige leeftijd heeft Casen al 14 operaties ondergaan en de helft van zijn leven in het ziekenhuis doorgebracht. De tweeling werd gediagnosticeerd met het tweeling transfusiesyndroom, een aandoening waarbij de ene tweeling minder bloed in de baarmoeder krijgt dan de andere; deze zeldzame aandoening kan leiden tot de dood van een of beide tweelingen als deze niet goed wordt behandeld. Van de tweeling was het Hudson die het meeste bloed ontving, terwijl Casen het minste kreeg, wat ertoe leidde dat hij ondervoed was. Toen ze eenmaal geboren waren, was de situatie omgekeerd en hoewel de artsen hun uiterste best deden om hen allebei te redden, begon Casen te verbeteren terwijl Hudson een infectie opliep waardoor hij na 12 dagen overleed. Vanaf hier begint Casens moeilijke strijd om te leven.

Hij bracht zijn eerste 154 dagen door op de neonatale intensive care, totdat de artsen hem in oktober 2019 toestemming gaven om naar huis terug te keren. Een terugkeer die slechts 6 dagen duurde: Casen werd gedwongen terug te keren naar het ziekenhuis. Een nieuwe ziekenhuisopname, die plaats maakte voor een uitputtende routine waarbij de kleine Casen constant het ziekenhuis binnenkwam en weer verliet.

Advertisement

Toen de medewerkers van het Integris Baptist Medical Center Casen groen licht gaven om naar huis te gaan, was er een groot feest in het ziekenhuis om afscheid te nemen van het kind dat eindelijk terugkeerde naar zijn leven. Honderden zeepbellen werden voor hem gemaakt, hij kreeg een "autorit" aangeboden door de ziekenhuisafdelingen, onder applaus en aanmoedigingen.

"We houden van Kari en Donnie en de hele familie Hazlewood en we wilden iets heel speciaals voor hen doen", zegt Erica Liddell, specialist van het ziekenhuis Integris Children’s, "in totaal, tussen neonatale intensive care en 14 operaties die hij onderging, heeft Casen bijna een heel jaar in het ziekenhuis gelegen. Het is de helft van zijn kleine leven, dus we wilden het groots vieren."

Wat een enorme blijdschap om hem na al die tijd te zien glimlachen! We zijn erg blij voor de familie!

Advertisement