Zwart stel bevalt van twee baby's met verschillende huidskleur

Janine image
door Janine

28 December 2021

Zwart stel bevalt van twee baby's met verschillende huidskleur
Advertisement

Soms weet de genetica echt hoe ze de kaarten in haar voordeel moet schudden en ons sprakeloos achter moet laten; hoe vaak zijn we niet getuige geweest van erfelijke wonderen waardoor kinderen of volwassenen unieke fysieke kenmerken hebben? Toch zijn we er zeker van dat je nog nooit een verhaal als dit hebt gehoord, en aangezien het ons is overkomen, zul je echt versteld staan ​​als je het leest.

Zou je geloven dat een Nigeriaans stel is bevallen van een tweeling met totaal verschillende huidskleuren?

via The Sun UK

Dit is het verhaal van Stacy en Babajide Omirin, een stel uit Lagos in Nigeria, al moeder en vader van een prachtig klein meisje dat nu vijf jaar oud is en genaamd Demilade; de laatste heeft natuurlijk een zwarte huidskleur zoals haar twee ouders, maar niemand had ooit verwacht dat de nieuwe broertjes verschillende huidskleuren zouden hebben. Simpel gezegd, Daniel heeft, net als hun vijfjarige zusje Demilade, een donkere huid en krullend zwart haar, terwijl David asblonde krullen en een zeer lichte huid heeft. Hoe was zoiets mogelijk?

Advertisement

Feit was dat geen van beide ouders een blanke huid heeft: "We wisten niet van hun verschillen toen ik zwanger was. De scan liet dit niet zien, dus het was een grote verrassing op het moment van de bevalling en het meest verrassende moment wanneer de eerste van de tweeling (Daniel) geboren werd met zwart haar en de tweede (David) met goudkleurig haar. Ik kreeg ze door een keizersnede, en de dokters zeiden: "Het lijkt erop dat je bevallen bent van een tweeling die niet precies identiek is." Voordat ik het wist, gingen de verpleegsters naar buiten om ze aandachtig te bekijken!" zei Stacy.

Hoe was het mogelijk dat het Nigeriaanse stel een tweeling had gekregen met verschillende huidskleuren? De reactie van de artsen liet niet lang op zich wachten: kort gezegd, werd David geboren met een zeldzame vorm van oculocutaan albinisme, wat de oorzaak is van zijn lichte huid en goudkleurige haar; het moet worden benadrukt dat, ondanks dat de genetische aandoening van albinisme zeer zeldzaam is in de rest van de planeet, het in Nigeria meer dan twee miljoen inwoners omvat.

Maar desondanks heeft moeder Stacy nooit negatieve opmerkingen ontvangen over haar "verschillende" tweeling, en ze zijn ook nooit het slachtoffer geweest van pesten: "Het kan me niet schelen welke kleur hun huid heeft, want het zijn mijn kinderen. Het belangrijkste is dat ik mijn kinderen altijd bij me heb!”

Goed gezegd, lieve Stacy!

Advertisement