98-jarige moeder verhuist naar hetzelfde verpleeghuis als 80-jarige zoon om dicht bij hem te zijn (+VIDEO)

Janine image
door Janine

15 Februari 2023

98-jarige moeder verhuist naar hetzelfde verpleeghuis als 80-jarige zoon om dicht bij hem te zijn (+VIDEO)
Advertisement

Een moeder houdt nooit op moeder te zijn. Het maakt niet uit hoe oud je kind is, want in je hart zal hij altijd de kleine des huizes zijn of in ieder geval een wezen dat genegenheid en zorg nodig heeft. De grootmoeder, hoofdrolspeelster van dit verhaal is precies de praktische demonstratie van wat zojuist is gezegd: hoewel ze 98 jaar oud was ten tijde van de gebeurtenissen, aarzelde ze niet om naar het verpleeghuis te verhuizen waar haar tachtigjarige zoon verbleef, om voor hem te blijven zorgen. Aan de andere kant is het erg moeilijk om te stoppen met ouder zijn, zelfs als de jaren verstrijken en de kinderen volassen zijn.

via Youtube / JewishLife

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Ada Keating is de vriendelijke 98-jarige die haar hele leven samenwoonde met haar zoon Tom, die nooit is getrouwd. Na een leven zij aan zij te hebben doorgebracht, besloot de vrouw haar zoon te volgen, zelfs toen de man werd overgebracht naar een verpleeghuis, waar een team van professionals voor hem zorgde. Na ongeveer 1 jaar begreep Ada dat ze niet gescheiden kon blijven van Tom en besloot ze naar de faciliteit te verhuizen om dicht bij hem te kunnen zijn. Tom, die in 2016 80 jaar oud was en 24-uur per dag zorg nodig had, moest daarom noodgedwongen verhuizen naar verzorgingstehuis Moss View in Liverpool. Zijn zussen, Barbara en Margi, waren verheugd met het nieuws dat hun moeder bij Tom in de instelling zou gaan wonen - op deze manier konden ze hen gemakkelijker bezoeken, maar wat nog belangrijker was, ze zorgden ervoor dat ze allebei de beste zorg kregen.

Advertisement

De directeur van het verzorgingshuis was erg onder de indruk van de band tussen deze moeder en haar zoon: “Het is heel ontroerend om de hechte band die Tom en Ada delen te zien en we zijn zo blij dat we aan beide behoeften hebben kunnen voldoen. Het komt zelden voor dat moeders en kinderen samen in hetzelfde verzorgingshuis verblijven en we willen hun tijd samen zo speciaal mogelijk maken. Ze zijn onafscheidelijk”, zei hij.

Aan de vele mensen die Ada naar de reden van haar keuze vroegen, antwoordde ze: "Je stopt nooit met moeder zijn". Wat te zeggen, te oordelen naar de manier waarop de twee naar elkaar kijken, lijkt het inderdaad zo!

Advertisement