Vrouw met twee baarmoeders bevalt van een meisje dat minder dan 400 gram weegt - BekijkDezeVideo.nl
x
Vrouw met twee baarmoeders bevalt van…
Hij is ziek, en kan niet met pensioen: zijn collega's besluiten hem hun vakantiedagen cadeau te doen “Stop een munt in het stopcontact

Vrouw met twee baarmoeders bevalt van een meisje dat minder dan 400 gram weegt

02 Januari 2022 • Door Janine
3.403
Advertisement

Megan Phipps is een 24-jarige moeder uit Nebraska in de Verenigde Staten. Megan had al twee kinderen toen ze voor de derde keer zwanger werd. Bij haar vorige zwangerschappen had de vrouw geen enkel probleem gehad, maar ze was zich bewust van het feit dat ze een didelphys baarmoeder had, oftewel een dubbele baarmoeder. Het is een aandoening die ongeveer één op de 2000 vrouwen treft, maar slechts 1 op de 50 miljoen vrouwen wordt tegelijkertijd in beide baarmoeders zwanger. Deze zeer zeldzame gebeurtenis overkwam Megan, die er in plaats daarvan van overtuigd was dat ze alleen een "actieve" rechter baarmoeder had. Megan is bevallen van twee te vroeg geboren baby's, die met 22 en een halve week ter wereld kwamen. Helaas overleefde slechts één van de twee het, en vestigde een echt record in het ziekenhuis dat haar geboren zag worden.

Om buiten de baarmoeder te overleven, moet een foetus minimaal 24 weken oud zijn; sommigen overleven met 22 of 23 weken, maar dit zijn zeldzame gevallen waarin de slagingspercentages erg laag zijn. Meer specifiek hebben baby's geboren vóór 23 weken zwangerschap een overlevingspercentage van 5% tot 6%. Megan's meisjes van 22 en een halve week moesten serieus vechten voor hun leven toen ze ter wereld kwamen!

Riley was de eerste die werd geboren, terwijl de volgende dag Reece, haar kleine zusje, arriveerde. Helaas heeft Riley het na 12 dagen medische behandeling niet gehaald. Het andere kind bleef echter met al haar kracht vechten en dankzij de steun van alle medische staf slaagde ze erin om aan te komen en te overleven. Bij de geboorte woog ze nog geen 400 gram!

Reece werd geboren op 12 juni en op 2 november mocht ze eindelijk naar huis met haar mama en papa, Dillon Martin. Het verblijf in het ziekenhuis was erg lang, maar aan de andere kant was haar geboorte en overleving een klein wonder: "Het is een echt wonder", zegt Kallie Gertsch, een verpleegster die Reece op de intensive care verzorgde. absoluut het grootste succes [van het ziekenhuis] dat ik heb meegemaakt."

Het kleine meisje heeft, net als veel andere premature baby's, pathologieën en ongemakken waarvoor ze gedwongen zal worden terug te keren naar het ziekenhuis, maar voorlopig is haar terugkeer naar huis een groot succes. Proficiat aan deze familie!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt