"Mijn 6-jarige zoon wordt om 6 uur 's ochtends wakker en doet huishoudelijke klusjes": een moeder zorgt voor ophef - BekijkDezeVideo.nl
x
"Mijn 6-jarige zoon wordt om 6 uur 's…
Hij krijgt een Facebookbericht van zijn zus en ontdekt dat zijn vader nog leeft Deze taxichauffeur biedt gratis rit aan ouders die hun kinderen naar het ziekenhuis brengen

"Mijn 6-jarige zoon wordt om 6 uur 's ochtends wakker en doet huishoudelijke klusjes": een moeder zorgt voor ophef

09 Januari 2022 • Door Janine
2.110
Advertisement

Wanneer je een kind bent, maar niet te jong, proberen ouders altijd een subtiele balans te creëren tussen leeftijdsgebonden plezier en verantwoordelijkheidsgevoel. Natuurlijk is het niet helemaal juist om onze kinderen zo attent te maken op de kleine grote dagelijkse klusjes die gedaan moeten worden om het ​​huishouden te runnen, maar er zijn enkele ouders die hun kinderen niet alleen opvoeden tot orde en aandacht, maar ze ook van kleins af aan grootbrengen tot zeer verantwoordelijke kleine volwassenen. Zoals de Aziatische moeder bijvoorbeeld, die de video plaatste op TikTok die in korte tijd de wereld rondging en veel ophef veroorzaakte...

Deze korte video die snel zijn weg vindt over het web en die op TikTok is gepost door gebruiker shopping666, toont een 6-jarige Aziatische jongen die wat huishoudelijk werk doet voordat hij 's ochtends naar school gaat; tot hier niets bijzonders, behalve dat het bijschrift van de afbeeldingen luidt: "Mijn kind is zes jaar en staat elke dag om zes uur op om zelf zijn ontbijt klaar te maken, zijn eigen huishoudelijke klusjes te doen en gaat vervolgens naar school."

En in feite is het zeer ijverige kind meteen in actie te zien: hij wordt om 6 uur 's ochtends wakker, wast zich, kleedt zich aan, maakt zijn bed op, gaat naar de keuken en maakt zijn eigen ontbijt klaar; na het eten pakt hij de kopjes en borden die hij heeft gebruikt en wast ze in de gootsteen af, gaat dan terug naar zijn slaapkamer om zich om te kleden, andere kleren aan te trekken en de andere te stomen en legt ze dan netjes in de laden en in de kasten.

Toen hij zich eenmaal in de badkamer heeft gewassen, zette hij de was aan, stofzuigde hij onder zijn bed en veegde hij de vloer van de woonkamer; dan, net voordat hij naar school gaat, verlaat hij het huis met zijn rugzak op zijn schouders en in zijn hand een of twee vuilniszakken om in de bakken te gooien. Een kind dat misschien nog maar zes jaar oud is, maar dat zich thuis gedraagt ​​alsof hij een echte volwassene is die zeker is van zijn verantwoordelijkheden; dit alles begint elke dag om 6 uur 's ochtends voordat hij de dag op school doorbrengt met zijn klasgenoten.

We weten niet of al deze verantwoordelijkheid voortkomt uit de opvoeding van de moeder (hoogstwaarschijnlijk), maar het feit is dat veel gebruikers die commentaar gaven op de video die viraal ging, totaal niet de verdediging van de moeder van de jongen op zich namen.

Advertisement

Velen denken namelijk dat het in wezen niet juist is om een ​​kind van zijn leeftijd op deze manier verantwoordelijkheidsgevoel te geven, en dat er voor alles in het leven een middenweg is.

Wat vind je van deze overdreven verantwoordelijkheid gevende moeder? Is ze te streng voor het kind of doet ze er goed aan hem zo op te voeden?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt