Hond waarschuwt haar familie van zes dat het huis in brand staat

Janine image
door Janine

09 Februari 2022

Hond waarschuwt haar familie van zes dat het huis in brand staat
Advertisement

Er zijn honden die hun hele leven genegeerd worden en die helaas in een kennel belanden. Gelukkig zijn er velen die ongelooflijk veel geluk hebben om in een liefdevol gezin terecht te komen en die hun waarde weten te bewijzen. Gracie was misschien een hond waar niemand ooit veel belang aan had gehecht, maar die onmiddellijk haar belang liet zien zodra ze besefte dat haar familie, die haar had geadopteerd en van de straat had gered, in gevaar was. Op de ochtend van 22 december 2021 begon Gracie woedend te blaffen in een poging haar familie te waarschuwen: het huis had vlam gevat en iedereen lag nog in bed te slapen. Zonder Gracie's waarschuwing zou dit verhaal een heel andere wending hebben genomen en zou deze familie zeker niet samen Kerstmis hebben doorgebracht.

via GoFund Me

Advertisement

Een hond in het gezin verrijkt niet alleen het leven van alle leden, maar kan zelfs levens redden. Gracie was een echte held door haar familie te waarschuwen dat hun huis in brand stond. De hond, die meestal in de slaapkamer van haar baasje sliep, was die nacht buiten geweest en begon rond vijf uur onophoudelijk te blaffen zodra ze het gevaar voelde. De familie Haegeman sliep op dat uur natuurlijk; Devin Haegeman schrok wakker van het geschreeuw van zijn oudste dochter (Emily, 9), die last had van de intense geur van de open haard - het was alsof er brand in huis was. Helaas bleek Devins gevoel al snel meer dan reëel: het huis stond letterlijk in brand!

Advertisement

Gracie had de kinderen ook wakker gemaakt met haar geblaf, en gelukkig slaagden Devin en zijn vrouw erin om iedereen te evacueren voordat het te laat was. Naast Emily werden Maddox (4 jaar), Daniel (2 jaar) en Marcella (4 maanden) gered. De rest van het huis werd echter niet gered: de familie verloor vrijwel al hun bezittingen bij de brand. Gelukkig wisten ze zich echter in veiligheid te brengen. Onmiddellijk na het incident realiseerde Devin zich echter dat Gracie, de hond, verdwenen was; het dier was doodsbang onder een bed gaan schuilen, niet in staat zich te bewegen. Devin is weer naar binnen gegaan om zijn heroïsche hond terug te halen die daarna aan koolmonoxidevergiftiging heeft geleden.

Devin gaf toe dat hij nog nooit zo veel in zijn leven had gehuild, maar schreef dat hij zo dankbaar is dat hij en zijn gezin veilig en wel zijn.

Vrienden en familieleden hebben een inzamelingspagina geopend om ervoor te zorgen dat de Haegemans op een waardige manier herstellen van deze verschrikkelijke ervaring, en binnen een paar dagen hebben ze al zo'n $24.000 opgehaald.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Wat te zeggen, de tussenkomst van de hond was voorzienig en zonder haar hadden de Haegemans waarschijnlijk de kerst niet samen kunnen vieren.

De liefde van onze honden is werkelijk ongeëvenaard, we zouden veel meer voor ze moeten doen!

Advertisement