Hij neemt ontslag met een opzegtermijn van 2 weken, maar de werkgever neemt wraak door hem op staande voet te ontslaan - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij neemt ontslag met een opzegtermijn…
Wanhopige oude vrouw laat haar mobiele telefoon repareren Hij wint $5,6 miljoen in de loterij, maar wil de buit niet delen met zijn familie

Hij neemt ontslag met een opzegtermijn van 2 weken, maar de werkgever neemt wraak door hem op staande voet te ontslaan

14 Januari 2022 • Door Janine
5.267
Advertisement

Een voldoening gevende baan hebben is essentieel voor je welzijn, maar helaas valt dit niet altijd samen met een gezonde en rustige werkomgeving. Zelfs als de uitgevoerde taak een van de favoriete is en waaraan je je hele leven hebt gewijd, kan de droom van de "perfecte baan" vrij gemakkelijk afbrokkelen door collega's of werkgevers die met hun manier van doen een giftige werkomgeving creëren, die op de lange termijn een negatieve invloed heeft op werknemers. Geen wonder dus, als je je in een situatie als deze bevindt met een betere aanbieding die je wilt accepteren.

Op Reddit vertelde een gebruiker over zijn ervaring in dit opzicht en in het bijzonder vertelde hij wat er gebeurde toen hij ontslag nam met een opzegtermijn van twee weken. Hoe onaangenaam de episode ook was, het bevestigde hoe goed hij er aan deed om ontslag te nemen en een andere baan te accepteren.

Ontslag nemen houdt altijd risico's in en daarom wacht iedereen altijd af om er zeker van te zijn dat ze een mogelijkheid achter de hand hebben voordat ze hun ontslag indienen. De gebruiker die zijn ervaring op Reddit meldde, dacht net zo, en verduidelijkte wat de voordelen van zijn nieuwe baan waren, waardoor de keuze voor zijn ontslag in een context werd geplaatst:

"Op een ochtend kreeg ik een telefoontje met de bevestiging van de startdatum voor een nieuwe baan, waar ze me een paar dollar meer zouden betalen en mijn woon-werkverkeer zou verminderen van 1 uur naar 15 minuten. Ik was natuurlijk extatisch en schreef meteen mijn ontslagbrief. Aan het einde van mijn dienst, nadat de baas me de cheque overhandigde, gaf ik hem de brief en na een paar minuten zwijgen zei hij tegen me: "Het voelt alsof je me in de rug steekt.” Hij vroeg me waar ik zou gaan werken en ik zei “dat gaat je niets aan, weet dat ik vertrek omdat ik een beter aanbod heb gekregen en deze plek biedt echte voordelen in tegenstelling tot hier".

De werkgever was blijkbaar nogal verrast door het ontslag van zijn werknemer, maar in plaats van beschaafd te reageren, had hij een nogal kinderachtige houding: "Ik heb je opzegtermijn van twee weken niet nodig, je bent ontslagen. Overhandig de werktelefoon en sleutels. Pak je spullen en ga!".

Is het mogelijk dat een werknemer niet echt vrij is om te kiezen wanneer hij zijn baan opzegt, ook al volgt hij de interne regels van het kantoor? In feite had de man niets verkeerd gedaan met de opzegtermijn van twee weken, maar de werkgever wist zich niet correct te gedragen. Het spreekt voor zich dat van het web totale steun voor de medewerker arriveerde en dat hij niets fout had gedaan.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt