Dakloze familie weet niet waar ze moeten wonen: een liefdadigheidsinstelling geeft ze een huis - BekijkDezeVideo.nl
x
Dakloze familie weet niet waar ze moeten…
In deze familie zijn alle 6 broers en zussen albino’s: een ongekend record

Dakloze familie weet niet waar ze moeten wonen: een liefdadigheidsinstelling geeft ze een huis

20 Januari 2022 • Door Janine
1.863
Advertisement

Het is geen fijn gevoel om met een groot gezin te leven en geen dak boven je hoofd te hebben om te wonen, slapen en eten. Ondanks het feit dat we in een nogal geavanceerde samenleving leven, is het armoedeprobleem helaas nog steeds zeer wijdverbreid, en zijn er honderdduizenden gezinnen over de hele wereld die geen huis of vaste verblijfplaats hebben en daarom genoegen nemen met leven van hulpmiddelen en hulp. De familie van dit ontroerende verhaal weet er alles van…

Dit is het verhaal van Canitra Thompson, een moeder van zeven kinderen die door ernstige economische problemen wanhopig werd en met haar vele kinderen noodgedwongen zonder vaste woonplaats moest leven; deze uiterst ongemakkelijke situatie bracht haar ertoe om samen met haar kinderen in hotelkamers te wonen die werden gebruikt als warme tijdelijke accommodatie voor daklozen en hun kinderen, en ook de moeilijke kerstperiode op deze manier door te brengen.

Een zeer ongemakkelijke situatie die echter op de best mogelijke manier veranderde toen de familie Thompson werd geselecteerd door het liefdadigheidsprogramma Tri-Cities Habitat for Humanity.

foto: YouTube

Deze liefdadigheidsinstelling houdt zich bezig met het vinden van veilige onderkomens en huizen voor daklozen en gezinnen, en uiteindelijk viel het geluk op Canitra Thompson en haar zeven kinderen; de vrouw vertelde hoe opwindend het was om eindelijk een dak te hebben om onder te slapen en te eten zonder zich zorgen te hoeven maken over het vinden van een nieuwe accommodatie: "Ik was letterlijk even in shock. Ik kan niet stoppen met glimlachen. Ik ben zo opgewonden, ik ben zo blij. Dat betekent voor mij kerst vieren met mijn familie na een lange tijd, want ik had nooit gedacht dat we in dit programma zouden belanden! "

Het genereuze aanbod van de vereniging zonder winstoogmerk heeft echter zeer specifieke voorwaarden: Canitra zal bijvoorbeeld, net als haar zeven kinderen, ongeveer 300 uur moeten werken om haar nieuwe huis te helpen bouwen en vervolgens ongeveer 100 uur helpen bij het bouwen van een tweede huis voor een ander gezin in nood zoals zij.

Advertisement

Maar eind goed, al goed, en dit geldt ook voor de familie Thompson: "We hebben eindelijk een huis, we hoeven nergens anders heen", riep Canitra blij uit!

En wij, net als deze moeder van zeven, zijn net zo enthousiast als zij over hoe de dingen zijn verlopen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt