Hij doet zo'n "saai" werk dat hij wordt gecompenseerd met 40.000 euro - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij doet zo'n "saai" werk dat hij wordt…
Hij wint $5,6 miljoen in de loterij, maar wil de buit niet delen met zijn familie Baby wordt geboren met een gewicht van 6,5 kg en een lengte van 57 centimeter: een record

Hij doet zo'n "saai" werk dat hij wordt gecompenseerd met 40.000 euro

14 Januari 2022 • Door Janine
1.709
Advertisement

Hoevelen van jullie hebben zich weleens verveeld op het werk? Een min of meer saaie dag kan iedereen overkomen, afhankelijk van de hoeveelheid werk die op dat moment gedaan moet worden. Frederic Desnard is echter een man die deze "verveling" op een heel bijzondere manier ervoer, zozeer zelfs dat hij in een staat van diepe depressie belandde die zeer ernstige gevolgen voor hem had.

Laten we niet te snel oordelen, aangezien het in het geval van Desnard niet echt een kwestie van simpele "verveling" was. Wat zeker is, is dat de man zich gefrustreerd en bijna onzichtbaar voelde voor zijn bedrijf en deze gemoedstoestand ondermijnde zijn gezondheidstoestand enorm. Een van de gevolgen op lange termijn was het ontslag van Desnard in 2014. Vanaf dat moment begon Desnard een klacht in te dienen en in 2020 kreeg hij uiteindelijk maar liefst 40.000 euro uitbetaald.

via: Le Monde

Apprenons la solidarité aux petits en 2019... afin qu’ils puissent rappeler plus tard, ces bases de la bienveillance primordiales, aux grandes personnes !

Pubblicato da Frederic Desnard su Martedì 1 gennaio 2019

We hebben allemaal weleens het gevoel gehad dat we minstens één keer in ons leven vastzaten in een repetitieve en saaie baan, maar gelukkig belandt niet iedereen die deze onaangename ervaring meemaakt in een staat van diepe depressie. Helaas voelde Desnard zich "verveeld" tot het punt dat hij niet langer kon werken - een aandoening waardoor zich een exorbitante hoeveelheid werk ophoopte die hem letterlijk ziek maakte. Waar Desnard last van had, was eigenlijk precies het tegenovergestelde van een burn-out, uitputting die vaak voorkomt op het werk.

😮 Frédéric Desnard llevó a juicio a su empleador porque tuvo "un agotamiento moral debido a la falta de carga de trabajo". Además, "se sentía avergonzado de cobrar por no hacer nada".

Pubblicato da Perú21.pe su Venerdì 19 giugno 2020

De situatie verslechterde toen Desnard in 2014 werd ontslagen door Interparfums, zijn bedrijf, na maar liefst 7 maanden ziekte. De toestand van de man was in feite niet de beste: zijn advocaat meldde dat de "verveling" hem tijdens het autorijden een epileptische aanval had bezorgd, waardoor hij een ongeluk kreeg en enkele dagen in coma lag. Na deze reeks ernstige incidenten meldde Desnard zich officieel ziek. Vier jaar lang werkte hij slechts 20-40 minuten per dag en het leek niemand iets te kunnen schelen, zelfs niet of hij op tijd op zijn werk kwam of niet.

Zijn gevoelens waren een mix van frustratie en lusteloosheid: "Ik had geen energie meer om iets te doen. Ik voelde me schuldig en schaamde me dat ik voor niets een salaris verdiende. Ik voelde me onzichtbaar in het bedrijf."

Advertisement

Interparfums werd op 16 maart 2018 veroordeeld wegens "morele intimidatie" door de kantonrechter van Parijs; vervolgens stemde de rechtbank ermee in om Desnard te vergoeden met €40.000.

Niemand zou graag in de schoenen van Desnard staan, maar we zijn er zeker van dat er veel mensen zoals hij zijn die niet kunnen wachten om uit deze eindeloze "tunnel" te komen.

Tags: WTFAbsurdVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt