Hij vindt zijn biologische moeder na 33 jaar dankzij een tekening die hij als kind maakte (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

02 Februari 2022

Hij vindt zijn biologische moeder na 33 jaar dankzij een tekening die hij als kind maakte (+ VIDEO)
Advertisement

Het verhaal van Li Jingwei lijkt veel te ongeloofwaardig om waar te zijn, maar er is niets verzonnen in het verhaal van deze 37-jarige man die zijn biologische moeder vond na drieëndertig lange jaren.

Li werd ontvoerd in 1989 toen hij nog maar 4 jaar oud was. Ontvoeringen waren in die tijd heel gewoon in China, vooral omdat men wilde voldoen aan de "één kind"-wet; jongens werden als waardevoller beschouwd, vooral op het platteland en om deze reden werden ze ontvoerd en verkocht aan andere families. Kleine Li behoorde tot deze ongelukkige kinderen die op jonge leeftijd uit de armen van hun echte ouders werden gerukt. Het meest ongelooflijke aan dit verhaal is echter dat Li zijn moeder 33 jaar later kon vinden dankzij een tekening.

via Youtube / 大象新闻

Advertisement

Na al die jaren herinnerde Li zich de naam van zijn dorp, zijn moeder of wie dan ook niet meer, maar hij herinnerde zich nog wel enkele details van de plaatsen waar hij had gewoond. Na te zijn ontvoerd, vond Li troost in het tekenen van de kaart van zijn dorp - hij deed het bijna elke dag en gelukkig bleven die herinneringen intact in zijn geheugen. Tegenwoordig is hij een volwassen man, die een gezin heeft gesticht, maar die zichzelf tegelijkertijd wilde vinden, in de hoop zijn moeder weer te omhelzen. Hij moet gedacht hebben: “Zou iemand nog naar mij op zoek zijn?” en met veel geduld heeft hij zijn dorp opnieuw getekend. Nadat hij de kaart van zijn dorp had getekend, bedacht Li om deze op sociale media te delen en zijn verhaal te vertellen.

Advertisement

Since he was a child, Li Jingwei did not know his real name, where he was born or his exact age until he found his biological family last month with the help of a long-remembered map.

Pubblicato da ABC7 su Mercoledì 5 gennaio 2022

"Ik ben een kind op zoek naar een thuis", schreef hij in zijn post, "Ik herinner me de bomen, bossen, stenen en wegen van mijn dorp en tekende alles". We weten dat internet een speciale plek is als je weet hoe je het potentieel ervan kunt benutten en Li is erin geslaagd om zijn dorp van herkomst te vinden dankzij de hulp van gebruikers die zijn tekening zagen. Beetje bij beetje vielen de puzzelstukjes weer in elkaar, terwijl de DNA-testen het definitieve resultaat gaven: op 28 december 2021 werd bevestigd dat een vrouw uit het dorp Zhaotong de moeder van Li was. Ook het ministerie van Openbare Veiligheid van China droeg bij aan het onderzoek.

Zo konden moeder en zoon elkaar na 33 lange jaren weer omhelzen: "Mijn moeder huilde zodra we elkaar aan de telefoon spraken. Na het videogesprek herkende ik haar in één oogopslag. Mijn moeder en ik hebben dezelfde lippen en zelfs dezelfde tanden".

Dit alles was niet alleen mogelijk dankzij Li's vastberadenheid om zijn ouders te vinden, maar ook dankzij zijn visuele geheugen en die tekening. Echt een prachtig verhaal met een gelukkig einde!

Advertisement