Hij verhoogt de huur aan zijn huurder als hij erachter komt hoeveel hij verdient: jaren later zet de huurder het hem betaald - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij verhoogt de huur aan zijn huurder…
Gehandicapte vrouw klaagt dat haar man na het jaren te hebben uitgelegd nog steeds niet in staat is de was te doen Hond redt het leven van zijn baasje door op zijn lichaam te kruipen om hem warm te houden

Hij verhoogt de huur aan zijn huurder als hij erachter komt hoeveel hij verdient: jaren later zet de huurder het hem betaald

22 Januari 2022 • Door Janine
4.354
Advertisement

Het is bekend dat het kopen van een huis niet eenvoudig is, maar ook huren is niet zo gemakkelijk: dat is het noch voor de huurder, noch voor de eigenaar. Een verhuurder vertrouwt het meestal niet om zijn eigendom aan iemand te verhuren, terwijl huurders steeds meer moeite hebben om eerlijke eigenaren te vinden. Op Reddit is een verhaal van "wraak" verschenen over het onrecht dat werd geleden door een jong stel dat op dat moment een appartement huurde dat werd beheerd door een hebzuchtige makelaar. Toen het echtpaar de verhuurder vroeg om het huurcontract met een paar maanden te verlengen, stemde hij ermee in en verhoogde de huur met $500. Jaren later ontmoette de jonge huurder de hebzuchtige makelaar opnieuw en “nam wraak” door hem een hoop geld te laten verliezen.

"RockyMoose" is de Reddit-gebruiker die dit verhaal vertelde waarin een makelaar van begin af aan jaloers was op zijn salaris. RockyMoose en zijn vrouw waren destijds kort getrouwd en kwamen overeen om een ​​jaar of twee geld te sparen, zodat ze het zich konden veroorloven om hun eerste huis te kopen. Ze hadden allebei een salaris en besloten een tijdje de broekriem aan te halen; zo hadden ze binnen een jaar genoeg gespaard. En daarom gingen ze aan het begin van dit avontuur naar een huurhuis en kozen het uit de huizen onder hun mogelijkheden. De eigenaar van het appartement, die ook de makelaar was, leek opgetogen om hen als nieuwe huurders te hebben, maar was zeer verrast om zowel het salaris als het spaargeld van RockyMoose te zien. De jonge huurder verdiende in feite $75.000 per jaar, zo lijkt het, en hij leek veel te jong voor zo'n salaris. Kortom, met andere woorden, de makelaar toonde zich meteen behoorlijk jaloers op het inkomen van zijn huurder ("Ik kan niet geloven hoeveel geld je verdient" herhaalde hij verschillende keren tegen RockyMoose) maar hij stemde ermee in hem het huis tegen de vaste prijs te verhuren, oftewel $950.

Op het moment van ondertekening van het contract vroeg RockyMoose de makelaar of het mogelijk was om het contract met een paar maanden te verlengen als het afliep, mocht dat nodig zijn. De makelaar antwoordde dat er geen problemen zouden zijn.

Na een jaar vonden RockyMoose en zijn vrouw hun droomhuis om te kopen; ze hadden genoeg gespaard, zodat ze zich de aanbetaling konden veroorloven. Wat ze echter niet meer hadden, was de extra tijd in het oude huis om rustig te kunnen verhuizen. RockyMoose vroeg Hank (de fictieve naam van de makelaar) of hij het contract met twee maanden kon verlengen en Hank stemde toe door hem de nieuwe documenten te sturen. Wat hij hem echter niet had verteld, was dat hij het paar voor deze extra maanden een extra bedrag van $500 per maand zou vragen bovenop de huur. Hank wist dat RockyMoose het zich kon veroorloven om meer te betalen en aarzelde niet om hiervan te profiteren. Het was duidelijk een laffe zet, want in latere advertenties van het huis merkte Rocky op dat Hank de prijs slechts met $150 had verhoogd en niet met $500 (die hij hoe dan ook moest verlagen om het toch te kunnen verhuren).

De slechtste zin die Rocky zich herinnert uit de tijd dat hij probeerde te protesteren tegen die prijsstijging was: "RockyMoose, je hoeft het niet leuk te vinden, je moet het gewoon accepteren." RockyMoose protesteerde, maar Hank antwoordde dat "Hij het zich niet kon veroorloven om dat geld te verliezen." Uiteindelijk betaalde hij en zette zijn trots opzij, voor die ene keer, waarbij hij Hank ongeveer $1450 extra betaalde, maar jaren later kreeg hij de kans om het hem letterlijk betaald te zetten.

Advertisement

Vijf jaar later trouwde RockyMoose, kreeg een dochter en bleef in het huis dat hij met zijn vrouw kocht wonen. Alles ging goed toen hij op een dag de hebzuchtige makelaar tegenkwam. Zijn collega Phil was blijkbaar zijn appartement aan het verkopen om een ​​nieuw huis te kopen en had Hank benaderd voor het afhandelen van de procedure. RickyMoose wist dat Hank oneerlijk zou zijn, dus vertelde hij zijn hele verhaal aan Phil en zei hem niet op Hank te vertrouwen. Phil was geschokt door Hank's gedrag en stemde ermee in hem af te zeggen om een ​​andere makelaar te zoeken. Door dit te doen, had RockyMoose de makelaar ongeveer $20.000 aan winst laten verliezen. De kers op de taart was de manier waarop Hank door Phil werd gedumpt, met dezelfde zinnen die de makelaar vijf jaar eerder met RockyMoose had gebruikt:

"Hallo, Hank? Met Phil. Ja, kijk, ik heb besloten om met andere makelaars te praten. Ik ga niet tekenen... Nee nee, je hoeft me geen korting te geven. Je zou geld verliezen als je dat deed... Nee, het is gewoon een beslissing die ik heb genomen… nee, het heeft niets te maken met RockyMoose.” Na een korte pauze voegde hij eraan toe:

'Nou, je hoeft het niet leuk te vinden, Hank. Je moet het gewoon accepteren. Tot ziens!'

Tags: Verhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt